dryck vinbar söder mariatorget

En mysig vinbar på Söder; Dryck Vinbar

Dessa dagar alltså. Eller, om jag ska säga kvällar. Eller årstid rent allmänt. Juni när det är varmt – magiskt, är vad det är. Den här perioden älskar jag Stockholm. När jag passerar cyklandes genom stan på väg hem från jobbet skriker det i hela mig att jag bara vill sätta mig på en uteservering och fastna där hela kvällen. Cykla hem i sommarnatten, hög på sommaren. Stockholm bubblar såhär års, mer än vad den gör i juli när lokalborna lämnar stan och (nästan) enbart turister syns till.

Men, jag har ju familj och sådär, så oftast stannar det vid en tanke.

Inte alltid dock. I förra veckan var det min kompis Caroline jag skulle träffa en kväll, och på väg att möta upp henne på caféet där hon satt och jobbade så passerade jag en vinbar som såg så mysig ut. På uteserveringen satt flera sällskap med glas framför sig med sådan där riktigt ljus rosé, garanterat från Provence, och vår plan på att gå till Racamaca kastades snabbt om.

Sen blev det visserligen lite för kyligt för att sitta ute, så vi gick in. Dryck vinbar på Söder, Swedenborgsgatan 1, kan tyckas vara lite mer höstig än sommarkvällig inne men vi ångrade inte vårt val. Så himla mysigt!

Ambitionen på Dryck vinbar är att vara en modern vinbar och erbjuda allt från riktigt goda viner till skönt barhäng, god mat, vinprovningar och mycket mer – allt i en avslappnad och härlig miljö. De lyckas, kan jag säga!

Vinnörderi utan snobberi

Dryck Vinbar

Menyn, skriven på griffeltavla, är å ena sidan enkel men å andra sidan med precis rätt typ av rätter för en vinbar som denna och i bra storlek och priser. Vi käkade god sparris och charktallrik och följde upp med en riktigt god pizza att dela på. Till botaniserade vi bland de många vinerna och fick klockrena förslag av lika duktig som trevlig personal.

Jag lägger Dryck Vinbar på söder på minnet, inte minst för kvällarna i höst när mörkret börjar krypa sig på igen. Att stanna i stan i september och krypa in på just sådana här ställen lockar ju ungefär lika mycket som alla uteserveringar, när jag tänker efter.

Följ mig!

Mer läsning...
Sommartips Stockholm; restaurang Warungs popup “Lilla Bali”