Hälsning från stranden i Paleochora, Kreta

Igår morse lämnade vi hemmet i ottan och lyfte från Arlanda vid 9. Närmare 4 timmar senare landade vi på Kreta och 1,5 timme senare hade vår anlitade busstransfer slingrat sig över de höga bergen på Kretas inland rakt söderut till byn Paleochora. Vi kom lätt utsvultna (pga egen rätt dålig planering eller oförmåga att tänka lite proaktivt kring mat och dryck) fram lagom till eftermiddagshäng och en efterlängtad kall på stranden. Och vilken strand sen!

Paleochora är en liten by med runt 2000 invånare, som turistort mer känd bland grekerna själva än de inresta, som ligger som på en liten halvö med en strand på vardera sida. Vi bor vid den största, Paleochora beach, och såhär ett dygn senare när jag plockar upp telefonen för ett snabbt hej, har vi inte sett så mycket mer. Stranden är bred, finkornig och härlig och beach baren ovanför oss klart njutningsfull. Så vi behöver inte så mycket mer.

Igår fastnade vi genom hela solnedgången.

Men det finns mer i byn. Jag tog en liten somna-siesta-promenad-i-vagnen med Meja och har sett gulliga gränder, en fin hamn och otaliga charmiga tavernor. Så, det lär nog bli något mer här om Paleochora i stort någon dag framöver kan tänkas. Men nu – nu ska jag återgå till detta. Det är 37 (!) grader i skuggan och blåser rätt friskt av hårfönstemperatur så mycket större utsvävningar är det inte tal om. Gott så.

Följ mig!

Mer läsning...
vattenfall i Åre
Vattenfall i Åre