Hemmadagarna och bisvärmen

Så, mellanlandning hemma. Vi är inte superbra på att vara lediga hemma. Inte om det är så att sommarkänsla ska konserveras. Att gå eller åka till stränder, sippa rosé på altanen i solen eller ja – whatever – händer liksom inte. Visserligen har inte vädret varit sådant de hemmadagar vi haft, och så har jag varit själv med barnen också då Henke jobbar. Så vi tog det lugnt. Och, det vill jag också. Jag riktigt längtar efter chill, och en del av målet med den här sommarens semesterperiod har varit – och är – att ta det lugnt mellan varven. Jag känner ett behov av det, och kanske är det också därför jag känner att det är frustrerande att inte riktigt få det. Det vill säga; Varje år blir våra barn äldre och till vissa delar lättare men nej. Det känns som att jag suttit avslappnad väldigt få och korta stunder, och det är inte bara datorn jag inte öppnat utan även alla sommarböcker är totalt orörda. På flera sätt är jag mer utvilad än på länge, för jag gick inte in i semestern utarbetad från jobb utan med en rätt skön känsla. Men å andra sidan är mitt behov att få in luft i hjärnan stort, men det känns som att tomrummen där som skulle behöva fyllas av lugn snarare fylls av bisvärmar. De låter inte bbbzzzzzz utan mammamammammma.
Jag läser tips om hur man varvar ner på semestern och hur man hittar lugn i naturen eller så, och tänker att alla de nog funkar väldigt bra för de utan eller med äldre barn.

Men, snart åker vi mot Dalarna och då blir vi åter två vuxna nästan på heltid så det blir bra. Och bara familj på nya och nygamla ställen – det brukar bli bra.

Härligast under hemmadagarna:

– Jag har ätit de första hallonen från häcken jag satte i höstas. Jag satte fyra små plantor i en stor pallkrage, och nu är den hur tät som helst och över en meter hög. Helt otroligt! Det finns gott om bär där bara de första mognat, och jag ser så fram emot kommande år då jag tror den kommer explodera i röda små söta. Det finns sådan potential. Den trivs – och jag har kämpat så för det. Jag satte blåbärshäck också och den tar sig men absolut inte på samma sätt. De är nog mogna nästa gång vi kommer hem (om inte alla våra gäster som intar huset nu hinner käka upp dem, finns kanske risk för det)
– Smultronen fortsätter komma i massor till min och Mejas stora lycka, och körsbären på trädet är underbart goda. Jag älskar att bo i hus och ha en trädgård!
– Vi har haft mysigt också, såklart. De må vara små surrande bin men världens gulligaste sådana. Jag fick med alla till lekparken i Henriksdal (Hammarby sjöstad) som har både kul lekpark och en del för skejt, och alla tre hade så roligt på Bounce.
– Att pausa från sommarens lättja. Fräsch mat, vatten (och på sin höjd en cola zero), soffmys och sömn i egen säng. Alltid så skönt.

Minst härligt:

Att packa. Det där med att ha med allt från varma dagar till uteliv på fjäll som kan bli ungefär hur kalla och blöta som helst? Pust.

Men nu, nu är vi redo för perioden innan sommarens etapp 2. Etapp 1 var medelhav, mellanlandningen hemma och stughäng i Dalarna och etapp 2 är fjordar och fjäll. Packningen ser klart annorlunda ut, men så rätt!

Följ mig!

Mer läsning...
Höstens känslor all over the place