nyckelviken

Höstens hemmahelger. Som denna. Halleluja för dem!

Jag njuter så av hemmahelgerna nu! Våra inledande helger efter sommaren var så fulla med festligheter – 3 lördagar i rad med 40-årsfester – och sedan resor – en helg i Ecuador för mig och en i Marbella för Henke – så nu känns det fantastiskt att bara landa. Hösten är min favoritårstid av alla, även om jag nog insett att jag älskar alla årstider när de just börjar. Förutom vintern – den är bättre när den etablerat sig på riktigt, för dess start är för oklar. Men hösten! Det är min bästa från början till slut och allt däremellan. 

Helgen som gått 

I fredags var det kväll med familjen, så vi gjorde plockmat för alla smaker och åt framför hyrd film vid TV-n. Lyx för alla! 

Chark, ost och kex, snittar med skagenröra och caprese, oliver, små stekta köttbullar, babyplommontomater, sötpotatispommes. Maten får fem plus, och filmen Detective Pikachu en etta av oss vuxna och ett högt betyg av Max. Jaja. 

Innan dess hann jag med en tur på mountainbiken förresten! Helt otroligt, det var länge sedan. SÄG att det inte är höstens sista! Veckorna och helgerna har en tendens att springa iväg, men jag är inte klar…

På lördagen infann vi oss på fotbollsplanen med Max tidigt, och han följde sedan upp med innebandy. Vi hann göra lite ärenden och lekparkshänga med småttingkompis och sedan kom våra familjevänner och vi tog en promenad till Nyckelviken som denna årstid är sitt allra vackraste jag. Älskar innerligt! 

Och så käkade vi (vuxna) en fantastisk skaldjursplatå på kvällen. Det är inget som händer ofta hos oss – jag tror helt enkelt vi inte riktigt har den rutinen eller liksom tänker på det som ett middagsalternativ? Antingen så lagar vi mat och ska det vara plock så är det mer chark eller snittar som gäller. Det får det bli ändring på, för detta var fantastiskt. Hummer (lyxen!), räkor av olika typ – vanliga, rökta, rökta med smak, havskräftor och så tillbehör såklart. Bra inspiration (och handling) av våra kompisar, måste jag tacksamt säga. Bed & Breakfast ingick åt kompisarna som vanligt när vi hänger – vintersäsong hos oss och sommartid på deras lantställe – och alla familjemedlemmar var lika nöjda. 

På söndagen hanns en långpromenad i krispig höstluft med innan jag åkte på egen innebandymatch och så var det ett Bajen-derby och ännu en fotbollsmatch innan det blev kväll och vi kunde summera en härlig hemmahelg. 

Helgens resehändelser – en ”yayy” och en desto fetare ”nej!”

Vi landade dessutom bokningen av Henkes 40-årspresentsresa, och har nu en alphelg att se fram emot i februari. Yayy! 
Mindre kul på resefronten är däremot Thomas Cooks konkurs. Alltså. Vad händer i resebranschen? Vi kan kanske alla ha teorier men jag skulle vilja läsa någon riktig macroanalys av det. Någon som har tips?