Får erkänna att jag hann känna lite tröttma över att det snöade massor i Åre under veckan. Jag älskar snö, men inte riktigt än – inte nere i byn iallafall. Helt egoistiskt, givetvis, för jag hade ännu kvar att få min dos Åre-höst. Sprakande färger i byn och vitt på topparna. Inte vitgrå slask i byn och dimmiga toppar. Men, så var graderna ändå över nollan och det smälte lagom till att vårt tåg rullade in i byn på kvällskvisten. Snön som fallit ligger såklart tät på kalfjällen, och även på träden en bit upp längs bergen, men i byn är det enbart höst nu. Med ögat upplevs kanten som knivskarp – från färgglad höst nere i byn till påbörjad vinter några hundra meter upp. Det är så coolt!

Hade jag haft min riktiga kamera med mig hade jag säkert kunnat fånga det på en massa fina bilder – men… den blev visst kvar hemma. Och vet ni? Det gör ingenting! Jag är inte här för att fota eller dela med mig till andra, jag ska inte skapa några nya guider eller annat utan bara själv njuta av allt det jag redan tipsat vidare om. Mina favoriter. Vara här. Jag ska spendera fredagen framför min jobbdator med kopp kaffe efter kopp kaffe i handen, och se den sjöglimt vi har från köksbordet hemma i lägenheten utanför ihop med konturerna av Renfjället mitt emot som går precis ovan huset som skymmer dess fot och ger en backdropp jag aldrig tröttnar på. Utsikten är inte Åres bästa – det hade vi inte råd att betala för – men jag älskar den. Den räcker gott och väl för att ge mig känslan.

Byn i höstskrud gör sig, såklart. Det här. Färgerna, lugnet. Det.

Vi tog en promenad…

…och sen landade vi på Vinbaren. Älskar det stället.

Det är fredag morgon, utanför fönstret glänser hösten som möter vintern och himlen är totalt klarblå. Det är dags att dra igång jobbdagen, och köra hårt så att lunchen sedan kan stretchas lite. Då blir det fjäll och mat i termos! Sen jobb igen, och sen en hel lång helg framför oss här. Jag och Henke. Lyllo oss!

Följ mig!

Mer läsning...
För ett år sedan – ett år, ett annat liv