tåg

När Örebro och en slowcation kallar

Det är intressant det där med hur sug efter resor går i vågor. Jag har alltid många resor jag är sugen på och drömmer om, men rätt ofta kan jag lägga till; men inte just nu. Den här hösten, efter hemkomst från Ecuador, bjuder på just den känslan. Den har varit rätt stark genom hela hösten, och det inkluderat en november som varit gråare och mörkare än jag upplevt på många år eller alls ens förknippar månaden med. Det kanske bara är jag som är lite efter vad gäller hur november är, i och för sig.

Det har varit mycket landa och njuta i vardagen den här hösten, och det har varit så skönt – men samtidigt inte helt avslappnande. Det snurrar för mycket hemma för att finnas utrymme för det. Allt går liksom i ett – jobb, hämtning, matlagning, skjuts och fix och trix och läggning och sova för lite och så vaknar jag trött och så börjar det om igen. Det både är rätt ljust och har många extra ljusglimtar, mitt liv, och jag älskar det så jäkla mycket i vardag och allt, men pigg kallar jag mig sällan. Att ta en kort break mitt snurret och faktiskt göra egentligen ingenting – det känns som en dröm!

Örebro har kläckt uttrycket Slowcation – efter alla andra inriktningar som fått byta ut va i vacation. Ingen annan -cation enligt vad jag kan komma på fokuserar så hårt på att göra…. väldigt lite. Hänga i härlig hotellmiljö, i gemensamma ytor som ofta är så härliga så man vill vara där länge (vilket man ju aldrig har tid med) eller rummet vars tid för min del ofta begränsas till de timmar jag sover. Ta en promenad, njuta av kravlösheten och kanske se mindre men känna mer; Inåt.

Så det ska jag och Annika göra, och att det är just i Örebro känns för mig extra kul. Det är staden där jag pluggade och således bodde i i 4 år, och som jag gärna åker tillbaka till både för det och för att staden ligger så bra till – en enkel tågresa ifrån Stockholm och likadant för mina vänner på Västkusten eller i Dalarna. Staden är som ett nav i mitt-Sverige, mellan städer och vänner, och en stad av lagom storlek. Som har mycket men samtidigt bjuder på lugn. I Örebro finns nu dessutom flera intressanta restaurangnyheter och nya, ambitiösa hotell, så jag är så pepp på en Slowcation av lugnare slag där. Ska kanske promenera och känna in staden lite, men mest bara hänga. Hotellhäng, lugna aktiviteter och bara vara. Ja tack!