Världens bästa resebyxor (och lite mer om reskläder)

Innan vår resa till Guadeloupe förra hösten så frågade jag er om tips på riktigt sköna resebyxor. Jag var på jakt efter ett par sköna som mjukisbyxor men plain på gränsen till snygga, som skulle funka till alla situationer från på resa till som lite mer klädda. Många tipsade om ett par från Vero Moda som jag sedan köpte. De finns både med rak midja och paperbag och säkerligen också andra varianter. Det är lite oklart vad de heter, men jag rekommenderar att besöka en fysisk butik för att kunna se och jämföra – ni kommer förstå vilka de mjuka jag syftar till är. Priset ligger på runt 400 kr. Jag var nöjd men det fanns en grej som ändå inte kändes 100% – de var snäppet för tjocka. Materialet är en form av stretchtrikå och får ett tyngre fall vilket kan vara snyggt, men är med det också tycker jag lite för tjocka för de tropiska klimaten. Ett tag senare sprang jag av en händelse på ett par på Peak Performance som tickade precis alla boxar, men med ett pris på närmare 1300 kr blev jag blev lite snål och väntade och väntade… tills jag hittade dem på rea för runt 850 kr och slog till och nu vet jag; Jag har hittat världens bästa resebyxor!

Mina Peak Performance-brallor har sedan dess varit med till ett somrigt Medelhavet, ett lika varmt som högt beläget Ecuador och till sköna kvällar på Galapagos, till ett höstigt Åre och för den delen till ett gäng lugna kvällar hemma i huset i Nacka. Jag är övertygad om att de kommer att vara en favorit i min garderob i många år, och med det anser jag dem värda det höga priset. De kommer att hålla i längden. Byxorna är allround, stretchiga sköna och avslappnade i en rätt lös modell men ändå samtidigt snygga. Jag är själv egentligen ingen vidare modell på det för byxor är inte alltid lätt på mig som är av mer bootylicios slaget men ungefär som nedan. Modellen är som lösa chinos med avsmalnande ben i ett tunt material, mer åt klassiskt wct-håll men tunnare. ”Tech WCT” läste jag någonstans.

De är normala i storleken. Jag brukar dra 40 på byxor och har L på dessa – då är de rätt rymliga

Modellen på (enligt mig) världens bästa resebyxor är Any Pant från Peak Performance, mina heter specifikt Any Jersey Pant.

Peak Performance Any Jersey Pant är ett par bekväma byxor i stilren och modern design tillverkad i polyamid- och elastanblandning. Dessa byxor har en rak passform med något beskurna ben för en uppdaterad look. Any Jersey Pant har resår i midjan med dragsko samt fler detaljer som två handfickor, fickor baktill och twistade flatlocksömmar.

Det är ingen större rea på dessa byxor idag på Black Friday, men lite iallafall – här hos Peak Performance för 1040 kr idag istället för 1300 kr (finns flera färger, mina är svarta). Jag får ofta frågan om dessa resebyxor så även om jag inte kan avsluta med ett totalt kap-köptips så hoppas jag att det kan bidra i hjälp till letandet efter de perfekta resebyxorna. Här finns samma Any-byxor i en mönstrad variant.

Andra tips som jag fått inkluderar att kolla efter golfbyxor – som chinos med extra mycket stretch. Tipsar vidare om det!

Förutom dessa byxor så brukar jag även i övrigt på resor ha mycket träningskläder som är mer i modell som vanliga, t.ex sköna och lätt skräddade t-shirts i funktionsmaterial. HM har mycket fint i den kategorin. På båda bilderna nedan har jag tröjor från HM Sports, och under sport-BH med bra passform och snygga detaljer som funkar lika bra till vanligt (på resa) som till träning. Överdragströjan jag har på bilden ovan är också från därifrån, och i liknande material som byxorna. Tunn och otroligt skön, och håller sig fräsch extra länge. Jag gillar verkligen kombinationen sköna, sportiga kläder på aktiva resor. De blir inte sunkiga lika snabbt, och när de börjar bli det kan man ha dem till ett riktigt träningspass – så det spar med andra ord plats i packningen för sina dubbla användningsområden.