Ett vackert, prickigt sportlov

Sportlovet började inte riktigt som planerat. I lördags kväll, när vi kom hem med Meja efter en full dag i idrottshallar och badhus (!) upptäckte vi några små prickar runt om på magen och blev förstås snabbt misstänksamma på gränsen till säkra. Hej vattkoppor! På söndag morgon var utbrottet ett faktum men då det ännu inte kliade nämnvärt gick ändå kvällsresan upp till Åre bra. Med andra ord har sportlovet inte inletts med en hel familj i backen, vilket visserligen inte hade varit ett givet läge oavsett då jag måste jobba en del – men trist såklart. Tajming är aldrig bra på sjukdomar, men samtidigt så är vattkoppor något barn ska igenom (såvida man inte vaccinerat – vilket vi tänkt men inte ”hunnit med”) och vi kan lika gärna vabba i Åre som hemma. Så ja. Egentligen går detta ut mindre över jobbet än det hade kunnat göra. Vi ser det som helt okej, med andra ord. Inte kul, men jaja. Det är vad det är.

Men i stort – som sportlovet har börjat! Wow! Är man mycket i Åre så vet man att de bra dagarna är helt ljuvliga, och har med det en rätt stor acceptans för de dagar då det är sämre, så oss behöver man inte jobba på att övertyga. Men det här! Åre kan vara såhär, även under sportlovet. Åh halleluja! Förutsättningarna är helt amazing!

Så ja. Vi spenderar här och får pussla lite mer än vanligt och hålla oss undan folk med Meja, men denna tisdagskväll har det redan lagt sig rejält och är mest små skorpor kvar på de oerhört många kopporna, så snart kan hon nog få vara ute i backen lite hon också. För att jag ska få in egen åkning har 8 i 8-an såklart nyttjas men även 18 i 8-an. Kvällsåkning i Åre var en riktigt härlig upplevelse! Tidigare har jag bara kört kvällsåkningen i Duved. Mörker som lägger sig, nypistade backar och få åkare – grymt!

Generellt så är det förstås en del köer såhär på sportlovet, men att allt är öppet gör att det flyter på riktigt bra, förutom i Sadelexpressen och i de tyngst trafikerade liftarna mitt på dagen. Att åka före 11 och efter 14 är ett riktigt bra tips under högsäsongsdagar som dessa, och kan man sitt system finns många ställen att fly de värsta köerna.