vandra med barn nackareservatet sten hjärta

Att åter mest tänka på renovering

Det är konstigt det där. Mitt mentala tillstånd nu. Egentligen är nu en period då jag skulle beställa de där biljetterna till den långa vinterresan jag längtar efter åh så mycket! med min familj, inte bara för resan i sig utan för att jag längtar efter känslan av att vara på resande fot med dem, oss. Känslan det ger i mig. Någon form av undantagstillstånd, med fokus på annat och det jag känner så starkt är fokus på rätt. Jag lever så mycket där, i de där situationerna på ställen annorlunda från hemma, så mycket så att ingen som inte älskar resor innerligt kan förstå – och jag kan nog erkänna att jag satt en del värdering i det också. Så aktivt känt att jag inte vill vara en sådan där som lägger stora pengar på hem och renoveringar. Min livsfilosofi handlar betydligt mer om att investera i och fokusera på upplevelser snarare än det materiella. Tycker visserligen om att ha fint runt om mig och värderar högt att ha en kärna av hemma – för mig är ett hem viktigt, mina närmaste viktiga, samhörigheten och lugnet i en bas grundfundamentet för allt annat. Det kan förvisso vara en känsla snarare än ett ställe, men jag strävar också konstant inser jag efter att skapa en varje dag som är så bra som möjligt, där så lite som möjligt skaver.

Så, ja, vi bor i ett hus i Nacka som jag älskar högt – från huset till allt som händer från kvarteret och vidare ut i ringar som skapar en större ring av det som är mitt vardagliga. Hemmet vi lever i, vårt liv utanför dörrarna, barnens uppväxt för tusan, naturområdena där vi är, springer, cyklar och vidare till ännu mer natur – och storstad.

Jag skrev känsla av undantagstillstånd under resor med familjen och jag saknar det – men det råder en annan typ av undantagstillstånd nu. Jag bokar inte nya resor i Coronakaosets nuläge. Men för det känner jag en stillsam acceptans, sett till det personliga planet. Då är det så nu.

Det är såklart inte därför vi renoverar. Snarare är det ett tidsmässigt sammanträffande, att vi rensade ur vårt badrum för rivning samma kväll som vi kom hem från Italien – ett Italien som några få dagar senare hade sina första Coronafall och idag 4 veckor senare har fått sättas helt i karantän. Ett helt land, 60 miljoner människor.

Dagsfärsk podd om italienska alperna (Champoluc) och corona

Vi släppte förresten precis ett nytt poddavsnitt om vår resa till italienska alperna och det då – när vi spelade in för en dryg vecka sedan – eskalerande läget. Du hittar det här.

Så ja, vi renoverar, sa jag det? Vårt badrum är rivet och under uppbyggnad igen, och phew vilken grej det är alltså. Badrummet var närmare 30 år så det var mer än på tiden och något vi varit på gång att göra sedan vi flyttade till huset för mer än 5 år sedan. Vi är ju bara inga sådana som renoverar, så ett badrum har känts övermäktigt.

Vi är fortfarande inte sådana som renoverar, och där jag i jobbsammanhang är otroligt strukturerad så är byggprojektet hemma totalt att ta saker som det kommer. Det betyder också att det kommer att ta längre tid, för vi har inte direket tajmat våra beställningar eller ens beslut med projektets framfart. Jaja. Det är värdsligt.

Och… lite njuter jag av det. Mitt i allt det jobbiga med saker som är över hela huset – för renoveringen innefattar även ett intilliggande rum där våra garderober är vilket innebär att både mina och Henkes kläder valsas runt och ligger i högar runt om på våra + 200 kvadrat – så känns det underbart att vi ska få ett fint och fräscht badrum. Det kan inte bil annat än bra!

För den som är intresserad så dyker det upp mer på Stories, men såhär ungefär blir det;

  • Stora plattor (60*120) i rak läggning på både golv och tak; Bricmate Norrvange light grey
  • Detaljer i mattsvart, rejäl handdukstork (tyvärr, pga behövs), duschvägg med spröjs
  • Kommod och intilliggande grundare skåp till hälften med platsbyggd öppen hylla, tillverkat av Ballingslöv. Peppargrå med inslag av massivt trä (valnöt). Allt med bänkskiva Norrvange light grey, som väggarna.
  • Vägghängd toalett
  • Detaljer, som hängare och knoppar, i läder
  • Golv som går ut från badrum till rummet intill, där det dock blir målade väggar och en garderobsvägg – förmodligen med samma färg på dörrarna som möblerna i badrummet (peppargrå, samma som vi har i köket som vi (just ja) renoverade för ett år sedan).
  • Utanpåhängande dörr (skjutdörr) mellan badrum och utrymmet utanför, valnöt liksom i det öppna skåpet

Jag hoppas kunna bjuda på före och efterbilder efter påsk eller så. Så länge bjuder jag på en mood board som inspirerat i valen.

Så, så är det. Resepausen och renoveringslivet som upptar tankar och livet hemma.