ledungsstigen nacka duvnäs promenad jättegryta

Ledungsstigen till Kungshamn – Duvnäs utskog och Skurus udde i Nacka

Tiden med hemmajobb för en del goda saker med sig – och att ha tid att ge sig ut i närområdet är en av de allra främsta. För min del alltså Nacka, och jag har gott om ställen att välja på.

Idag tog jag cykeln ett par kilometer till Skuru IP, och tog en promenad längs den yttersta udden av Duvnäs utskog – på en led längs Skurusundet som går under namnet Ledungsstigen. Just efter Prinsvägen finns en lång trappa som leder ned till stigen, och från den öppna vyer mot farlederna där Stockholm övergår i Nacka och vidare ut genom skärgården.

Jag visste inte att det fanns en stig längs med vattnet hela vägen runt udden längs Skurusundets nordvästra sida förrän min tränarkollega tipsade om den häromdagen, och behövde såklart snabbt kolla in den. Sträckan är inte längre än några kilometer men åh så vacker!

En extra bonus under sträckan är en jättegryta – ett fenomen från istiden.

Denna led finns inte ännu utmärkt på Naturkartan för Nacka – ett grymt bra tips annars för den som vill hitta fina leder runt om i Sverige.
Vill du få rundan längre? Det finns många fina hus att kika på i området. Och, Skuru gränsar till Nyckelviken så det går också att snitsla sig in där: Sök på Ivar Åkerfeldts stig för ett alternativ att ta sig in i Nyckelviken från Skuru-hållet.

Följ mig!

Mer läsning...
Jag bokade en utlandsresa…