pool hemma

Hemester-pepp eller depp?

Jag fick en fråga kring huruvida jag känner Hemester-pepp eller inte inför sommaren. Om vi kommer att “kunna” resa ens inom Sverige är ju ännu oklart, och jag börjar mer och mer ställa in mig på att det inte kommer att bli så i särskilt stor utsträckning.

Sommaren som vi tänkt den

Vi hade löst pratat om en sväng till Medelhavet vilket såklart är otänkbart, men utöver det också sett fram emot;

I södra Sverige…

  • En beachhandbollscup i Åhus, med de två yngsta barnen hos farföräldrar och vi föräldrar på nice hotell på stranden, med golfklubbor med och dagar på matcher på stranden och på golfbanor runt om Österlen. Men, cupen är inställd och inga barn lär passas av sina farföräldrar under sommaren.
  • En sväng till stugan i Halmstad i samband med ovan, men om vi inte åker till Åhus och inte får hänga med farföräldrar i stuga tillsammans – ska vi då ändå åka? Oklart.
  • Kompisumgänge i Stora Höga, Stenungsund efter de sydliga svängarna nämna ovan. Känns lite relaterat just dem, men vem vet.
stora-höga-västkusten

Hemma…

  • Nej men inte alls? Om vi väl har sommarsemester och passerar hemma är det mest för att tvätta och packa om. Barnen har inga kompisar hemma om somrarna, och blir lika slöa – och icke-sommar-och-semestriga som vi. Inte värt.

I Dalarna…

  • En vecka med lite skarv på släktgården i Dalarna, med umgänge med morföräldrar och vänner och lata dagar på en stor gård. För mig är denna punkt viktig, och att åka ett par timmar från Stockholm och bo på en stor gård tror jag ändå att kommer kunna bli. Av allt jag hoppas på hoppas jag allra mest på det. Med morföräldrarna kanske lagom nära – det finns flera hus på gården och vi lever utomhus.

I norr…

  • Och Åre såklart. En vecka i Åre är obligatoriskt på sommaren. Samtidigt så är jag inte fullt lika bunden till Åre exakt under högsommaren, utan skulle kunna skjuta till en tidig höstvecka utan att känna att vi helt gått miste om det vi vill ha och älskar – en av våra viktigaste sommarsemesterpunkter.

Men… om det blir Hemester då?

Och tänk om rekommendationerna säger samma som nu – att det tydligt inte rekommenderas att åka på andra resor än nödvändiga, och vi behöver hålla oss i Stockholmsområdet – hur känns det då?

Jag är överraskad själv, men det känns ändå okej. Om det blir så så ska jag omfamna det. Vårt hus skulle ärligt talat göra sig väldigt väl sommartid, och att vi nu har ett stort altan-ombygge pågående kan ju inte bli mer tidsmässigt lämpligt. Att barnen kommer att ha kompisar hemma gör att de säkert kan ha roligare och jag ser framför mig att kunna göra det vi gör borta – men hemma. Det finns vackra stränder med bad i Nacka och runt om, stan är nära om uteservering lockar, stigarna att cykla och springa är grymma och nära och – jomen, kanske? Det är nästan så att det vore en intressant upplevelse att testa på.

Tänker jag, om jag låter den positiva sidan av mig tala.

Så jo – jag skulle vara okej med Hemester. Nästan till och med pepp.

Hur känner du för en eventuell sommar i total hemester?

Följ mig!

Mer läsning...
Hemmadagarna och bisvärmen