The Lamp Hotel & Spa I Norrköping

The Lamp Hotel & Spa i Norrköping

Inlägget innehåller annonslänkar

I samma sekund som vi såg att vädret i Halmstad – destinationen näst på vår sommarsemester – skulle bjuda på regn och ytterst begränsat antal plusgrader så började vi fundera på något att göra på vägen mellan Stockholm och västkusten. Något som skulle ge semesterkänsla, på ett enkelt sätt. Oberoende av väder. Jag är svag för riktigt bra hotell och har ett tag haft span på (adlink) The Lamp Hotel & Spa i Norrköping och med sitt läge 1,45 timmar från Stockholm och 4 timmar från Halmstad kändes det perfekt. Dessutom har Norrköping en hel del att bjuda på, och jag är i det här vädret hellre i en stad än ett mindre samhälle… så vi bokade helt enkelt in oss. För vår familj på 5 (varav ett barn under 6 år och två ungdomar 7-12 år) föreslogs antingen familjesvit på 28 kvm eller tvårumslägenhet på 40 kvm på runt 3000 kr (priset varierar lite beroende på dag). Vi valde den lite större lägenheten.

Rummen på The Lamp Hotel – för familjer

Lägenheten var mysig och kändes kanske snäppet mer som just det än att den andades svit, och det hade varit intressant att se fler rum för att få en känsla för känslan i dem jämfört med vår vindslägenhet aka lägenhet deluxe. Ren, fräsch mysig och enligt barnen även riktigt lyxigt, men jag hade kunnat tänka mig en nivå till på inredning. Men, å andra sidan är ju 3000 ett fullt rimligt pris för en familj på 5, och kanske var den snarare prisvärd? Till det priset ingick också frukost för alla.

Vi vuxna sov i dubbelsängen i separat rum och barnen i det stora rummets bäddsoffa. Jag är så glad när det finns utrymme och möjlighet att bo en familj på 5 i samma rum utan att det är orimligt dyrt, inte minst med mindre barn som det kan vara lite hur som helst med. Jag misstänker att vårt pris och upplägg var för att barn (under 6 år, enligt hotellet) kan sova med andra och uppskattar att få välja hur själv. Meja som är 4,5 år sover gärna mellan oss och äter ungefär en halv rostmacka till frukost. Det är skönt att inte känna att det kostar multum då…
Det finns även extrasängar mot avgift.

Många rum ligger mot en gata där det kan vara livat på kvällen alternativt mot väg med spårvagn, och även på innergård kan det vissa dagar/årstider vara högljutt. Att hotellet inte ligger avsides och helt tyst kan det således vara bra att vara förberedd på redan innan. Jag stördes inte men Henke nämnde det på morgonen.

Spa på The Lamp Hotel

Vill man som hotellgäst nyttja det som The Lamp Hotel är lite extra uppskattat för – hotellets spa – så kostar det 400 kronor / person. Då kommer man in till spaområdet som består av en lite större pool med lagom svalkande vatten, en varm, kroppsformad pool för ett par, ångbastu och större vanlig bastu. Det är inte jättestort – men harmoniskt, snyggt och absolut en anledning att välja The Lamp Hotel före något liknande utan spa.

Omklädningsrummen håller högsta klass.

Det finns såklart ett stort antal behandlingar att boka, men tyvärr hann vi inte mer än en riktigt kort sväng i spa-et denna gång. I corona-tider så begränsas antalet besökare, så valfriheten är något begränsad. Kolla detta innan så ni inte blir besvikna, med andra ord. För vår del påverkades vår möjlighet till spa av corona-förhållningsregler. Kanske borde även prislistan för inträde vara mer dynamisk för att matcha denna (givetvis nödvändiga) anpassning?

Stella – vår spa-älskande 12-åring – var inte nöjd med att inte vara välkommen på spa-et, vilket har 16-årsgräns. Hon varken lek-badar eller är alls högljudd i den typen av miljöer, utan njuter på samma sätt som jag. Tider då alla är välkomna känns mer sympatiskt, och är anser jag absolut att föredra på spahotell som med alla övriga delar passar toppen för barnfamiljer.

…och ett riktigt bra hotellgym på Lamp Hotel!

I anslutning till hotellets spa ligger gymmet, och det är ett av de absolut bästa hotellgym jag stött på någon gång. Maskiner, gott om fria vikter och crossfit-yta – en riktig hit! Själv körde jag ett pass på morgonen innan resten av familjen vaknat och kände mig lite extra duktig. 100% värt!

Restaurangen på The Lamp Hotel – mat & dryck med asiatisk touch

På bottenvåningen ligger hotellets restaurang. Inredningen är riktigt mysig och ombonad på ett snyggt sätt, och maten som bäst beskrivs som asian fusion gick hem hos mig. Inte den allra bästa jag ätit i klassen, men jag älskar de asiatiska smakerna och blev inte besviken – vilket är ett gott betyg.

Denna bild togs på eftermiddagen – på kvällen var det betydligt mer folk – både hotellgäster och externa. När jag ser bilder från restaurangen online så förstår jag att antalet bord anpassats utifrån rådande pandemi och att det vanligtvis är trängre. Ändå var stämningen klart härlig och vi satt efter maten med glädje kvar och tog ett glas till medan barnen pep upp till rummet och chillade. Ett plus med att bo på hotell med bra restaurang när det är barn med i sällskapet…

Frukosten!

Och så frukosten – detta inte minst enligt våra barn viktiga inslaget på en hotellvistelse. Även nu under pandemin serverades buffé men antalet personer begränsas så vi fick boka vår slot för frukost i restaurangen. Bra sätt att lösa nuvarande utmaningar på! Att boka tid funkade såklart bra för oss men var anledningen att vi inte hann med spa även på avresedagen. Vi fick en sen sittning (bra givet familjens nuvarande dygnsrytm…) men spa-entrén gäller bara fram till utcheckning. Det känns lite som att ett besök på The Lamp Hotel kräver att man tänker till lite kring dygnets upplägg redan på förhand – inte minst i nuvarande tider. Flexibiliteten och viljan att få just oss att få den bästa hotellupplevelsen fanns inte riktigt där, och på hotell i denna klass brukar den ambitionen annars vara något som känns givet och som gäst konstant påtagligt.

Men frukosten var det ju. Vi var så nöjda! Utbudet var stort och samtidigt andades det kärlek. Det lilla extra, liksom. Overnight Oats i små burkar vilket även yoghurten serverades i, hemmagjort fröknäcke och dito müsli, massor av fröer och hembakat bröd, färskpressad juice och olika råsafter och – riktigt bra helt enkelt.

Miljö och innergården FIVE

Jag skrev inledningsvis att The Lamp Hotel & Spa lockade för en härlig upplevelse utan väderberoende – men det är lite synd att vi på grund av den rätt blöta och kyliga inramningen inte hittade chansen att njuta på den fina innergården. Miljön runt hotellet – och då inte minst med innergården FIVE – hade lätt bidragit till ytterligare njutningsfaktor. Vi var på hotellet en måndag, och kanske är det folk ute under tak och värmare även i viss kyla och regn om man kommer dagar närmare helg.

Apropå det – hotellets restaurang och bar har helt stängt på söndagar.

Recension av The Lamp Hotel & Spa

Jag har på ett sätt försökt att hålla ner superlativen kring utlåtandena ovan något, men när jag läser igenom så låter det ändå rakt igenom top notch. Det är egentligen inte fullt känslan jag har. Sammantaget håller jag absolut hotellet högt och kan utan tvekan rekommendera det till någon som vill bo bra under en liten city-getaway (staycation, svemester, …) – men jag kan inte säga att jag är blown away. Kanske är det att bemötandet i receptionen inte var helt ”du är gäst och viktig för oss!”eller anpassad efter de anpassningar vi som gäster gör just nu, eller kanske att rummet kunde haft en ytterligare nivå av myskänsla, eller alltså jag vet inte men well. Ska vi säga 4 av 5? Typ så. Men det är ett riktigt fint hotell, och kommer jag till Norrköping igen så är det väldigt troligt The Lamp Hotel jag kommer att välja igen. Och igen.

Och till Norrköping kommer jag förresten gärna tillbaka. Men mer om det en annan gång!