Sommartips Stockholm; restaurang Warungs popup ”Lilla Bali”

Här kommer ett kort litet tips för den som vill se bortom innerstan i Stockholm för en kväll med skön sommarkänsla. Inte bara bortom Stockholm, det krävs också att se bortom stora industri- och affärsverksamhetsbyggnader som Citygross, Stockholm Vatten&Avlopp och andra inte så charmiga ställen som inte direkt förknippas med ”mysig restaurang utomhus”. Den populära indonesiska restaurangen Warung, hemmahörande i Hornstull, har nämligen öppnat en popup nere vid Bällstaån vid just detta läge; Lilla Bali. Jag lade några stories på Instagram och fick ett stort antal DMs med nyfikna frågor så här kommer därför några fler rader och bilder.

Bakom staket av bambu öppnar den upp sig; en slänt med gräsytor, sand och uppbyggda terasser och bryggor. Lilla Bali alltså – så långt ifrån men ändå till känslan… jo?

Jag har förstått att om man stannar längre än vad vi gjorde, som var mer eller mindre på genomresa – Bromma är inte vårt nästgårds direkt – så belönas man med inramningen pimpad i neon. Jatack!?

Warung är känd för sin mat, högkvalitativ indonesisk sådan med nordiska råvaror med säsonger i åtanke. Det är samma mat man tar med sig till Lilla Bali. Vi köpte en meny ”djur”, som passar framför allt min man bättre än ”kanske djur” och ”odjur”n och det var så sjukt gott. 640 kronor för 5 smårätter som gör 2 personer mätta känns fullt prisvärt för kvalitet som denna. Popup med ambition både i mat och känsla, med andra ord.

Lite lovord sådär? Jo, men jag tycker detta är charmigt på så många sätt. I all sin enkelhet, med mycket hjärta.

Vi kom en lördagskväll i skönaste högsommarvärmen och hade svårt att få plats men lyckades pressa in oss på toppläge med löfte om att inte stanna så länge. De tar bordsbokningar, så det skulle jag rekommendera. Fast, är man mer Bali i själ och kropp sätter man sig med fördel någonstans i grässlänten eller vid en bänk eller så och tar det lite som det är – det uppmuntras på Lilla Bali.

Ni hittar Lilla Bali restaurang och beachbar vid Bällstaviken, sök efter adress Bryggerivägen 12. Parkering finns det gott om men vem vill köra hem efter inramningen här? Ta tvärbanan till station Norra Ulvsunda eller ta en promenad från Solna Strand eller Huvudsta tunnelbanestationer på andra sidan viken.