Bästa restauranger i Port de Soller

Bästa restauranger i Port de Soller

Utbudet av restauranger och tavernor i Port de Soller på Mallorca är stort, och en lärdom efter ett flertal besök i byn är att det prismässigt inte skiljer mycket mellan de mest mediokra ställena jämfört med de riktigt bra matställena. Jag har också fått lära mig den hårda vägen att det till de allra bästa restaurangerna ofta blir fullt, och att bordsbokningar i förväg är att föredra. De mest populära restaurangerna kan vara fullbokade många veckor i förväg. Så därav; en lista över bästa restauranger i Port de Soller, baserat på egna upplevelser under flera år och tips från gäster inklusive locals – kolla upp i förhand och boka med fördel bord om du ska till Port de Soller. 

Kingfisher

Den restaurang allra flest svarar på frågan om vilken restaurang som är bäst i Port de Soller är Kingfisher. Denna restaurang ligger längs strandpromenaden norrut, med utsikt över hamnen. Här serveras fisk och skaldjur av allra bästa sort, med finess och kärlek i tillagning och presentation. Smakerna är top notch. Antal bord är få och populariteten enorm – bordsbokning är ett måste. 

Patiki beach

I södra änden av stranden ligger Patiki beach. Här är det framför allt lunch som gäller, en sen långlunch av extra nice slag. Du kommer fastna! Om inte någon har bokat sittningen efter, vill säga. Trycket på bord är hårt (boka!). Å ena sidan ser det rätt enkelt ut utifrån – men låt er inte luras av det. Stämning och känsla är utmärkt och organiskt tänk och presentation toppar den redan fantastiskt bra maten.

Neni Mallorca

På Bikini Island hotel ligger restaurangen Neni, som även finns i fler spanska städer. Första gången vi var i Port de Soller var vi nöjda men inte blown away av Neni, men vid senaste besöket var det betydligt mer wow-känslor. Maten är mellanöstern-inspirerad med ett stort antal meze på menyn och kryddiga smaker. En avsmakningsmeny kostar (2022) 49 Euro och kommer i flera serveringar och mångdubbelt antal rätter; meze som hummus, bröd, röror, oliver, grönsaker, ceviche, falafel och grillade skaldjur, varmrätt med bakad färsk fisk, sallader, röror och perfekt grillat kött och så ett gäng desserter när man redan är proppmätt men givetvis orkar det som avrundar en redan grym middag som känns riktigt prisvärd.
Och miljön? Den gör det värt det i sig, kan jag lova. Neni har skönaste stämningen och vackraste utsikten – liksom hela hotellet som den ligger på. 

El Sabor

El Sabor är inte stället med bäst läge, då den ligger just i kroken där Sollertåget kommer ner till strandpromenaden från Soller, och snarare med utsikt mot hus och järnväg än direkt vy mot havet – men smårätterna här är prisvärda och av bra kvalitet och det är konstant fullt med gäster både inne och ute vilket vittnar om kvalitet på klassiska spanska tapas. 

El Passeig

En av strandpromenadens bästa restauranger är El Passeig. Här är tapasen av riktigt bra kvalitet och rätterna kreativa – moderna och fräscha.

Don Pedro

Hamburgerälskaren bör inte missa strandpromenadens Don Pedro, som har en gedigen hamburgermeny av bästa sort. 

Randemar

Jag är lite osäker om det var kompistips eller Tripadvisorbetyg som tog oss till populära Randemar, som ligger mitt på strandpromenaden i en innergård. Miljön är mysig, servicen utmärkt men rätterna vid vårt besök lite svajiga; vi konstaterar att de inte bör försöka sig på kött som t-bone utan hålla sig till trevliga fiskrätter och goda pizzor och pasta. Kanske hade vi dock lite otur? Randemar förtjänar att ligga på listan över bra restauranger i Port de Soller, men välj maträtt med omsorg. Tips på restauranger ska komma från vänner (eller skribenter) du litar på – inte tripadvisor. 

Har du något tips jag missat? Eller någon varning kanske? Eftersom jag GARANTERAT kommer att komma tillbaka till Port de Soller så är jag all ears om tips på restauranger i Port de Soller.