Visby Villa Alma hotell recension

Villa Alma, Visby – ett ljuvligt boutiquehotell (en recension)

Siktet var inställt från början, att ”åker vi till Visby så ska vi bo på Villa Alma!”. Det lilla boutiqehotellet med 21 fina rum hade funnits på Annikas hotell-bucketlist sedan länge, och ligger ett hotell med där så är det vanligtvis bättre än bäst. Vi blev inte besvikna! Det charmiga hotellet består av två sammanbyggda hus från olika tidsåldrar, och kombinerar äldre med nytt på bästa sätt – och en genomgående genuin känsla gällande allt från inredning till personligt bemötande.

Länk till Villa Alma. (booking, adlink)

Villa Alma – med perfekt läge i Visby

Mot Almedalen ligger den nyare delen, vars nedre plan består av restaurang och gemensamhetsytor. Med en känsla av ”Almedalens vardagsrum”, som de själva säger – och visst är det en beskrivning som passar in. Villa Alma förlänger parken, och inredningen är lika fin som passande sitt läge med första parkett mot Almedalen.

Under sommarens högsäsong är det sällan lugn på Villa Alma, där restaurang – och inte minst terrass – är välbesökt för hotellets ambitiösa kök eller bara för en drink.

Rummen på Villa Alma

På motsatt sida Almedalen, mot havet, ligger den äldre ursprungsvillan. Rum åt detta håll betyder således bästa havsutsikt och i vårt rum ”superior” njöt vi av öppet fönster med skönaste klara havsbrisen rakt in i rum och vidare mot lungor. Sov så gott!

Vi bodde i ett yteffektivt (på gränsen till litet) rum, med charm som kan förväntas i ett äldre hus. Det är fräscht och renoverat med känsla, men vittnar om husets ålder och även variation mellan olika rumstyper. Charmigt, fint och bekvämt – men det hade varit kul att ha sett lite fler rumstyper för att kunna visa och tipsa vidare. På Villa Alma finns familjerum, sviter av olika storlekar, standardrum som vårt och mysiga små ”Cozy”-rum utan fönster. Minisviten med badkar mitt i rummet ligger på min önskelista till nästa gång på Villa Alma!

Om den mer festliga högsommarvarianten av Visby, och inte lugna veckodagar på gränsen till september, är lika tyst och rogivande och bjuder in till öppna fönster vågar jag dock inte gå i god för. Det är visserligen några lagoma små hundra meter in till de krogtäta gränderna, men det är absolut troligt att strandpromenaden som går just utanför huset lockar ungefär dygnet runt.

Frukosten på Villa Alma

Och så var det det där med frukosten. Ah, den! Här gör boutiqekänslan sig åter igen påmind, och inte så lite heller. Allt är genomtänkt, gjort med kärlek, småskaligt före enormt och vräkigt och lika gott som miljön är underbar. Älskade helt enkelt allt med den! Vill du ha våffla, med saffran eller vanlig? Häll upp i våffeljärnet från den lilla karaffen som är exakt doserad för en perfekt, frasig våffla. En finkaffe från den rejäla espressomaskinen, och inte vanligt kaffe? Fråga personalen så hjälper de dig! Hemmagjord granola och egenbakat bröd? Givetvis!
Villa Almas frukost ÄR perfektion!

Summar summarum; Villa Alma är en charmig hotellpärla med utmärkt läge i Visby. Jag kommer mer än gärna tillbaka!

Här hittar du de bästa erbjudandena på Villa Alma.

Även Annika / Resfredag har skrivit en recension om Villa Alma, den läser du här.