The Salil hotel Bangkok – ett boutiquehotell med pool bland skyskrapor (en recension)

Hotellvistelse i samarbete med Social Giver och Amazingthainess. I texten förekommer adlinks.

Det låter kanske lite som en utopi – att mitt i centrala Bangkok, de delar som är allra mest intensiva och där skyskraporna reser sig allra högst mot himlen, kunna kliva in på ett hotell av förhållandevis mindre storlek och känslan av boutiquehotell men som samtidigt bjuder på en alldeles lagom stor och ytterst härlig pool med utsikt över just de där skyskraporna. En tvärgata – det som heter Soi – in från den allra mest trafikerade gatan Sukhumvit Road (vilken visserligen är närmare 50 km lång) vid skytrain stationen Thonglor i stadsdelen Sukhumvit. En oas, kan man påstå, i förhållande till sitt centrala läge. The Salil hotel i Bangkok är lugnt, mysigt och ger utrymme att andas ut för en stund. Det är svårt att sticka ut på hotellfronten i Bangkok – utbudet är enormt och är man ute efter det lyxigare skiktet finns väldigt mycket att välja på till humana priser. The Salil hotel är inget undantag i kombinationen hög standard och överkomligt pris, och i lågsäsong kan man hitta ett rum för under 1000 kronor natten. Här kan du se dagsfärskt pris för en natt på The Salil hotel.

The Salil hotel har även ett systerhotell som ligger vid floden; The Salil Hotel Riverside Bangkok. Ska jag stanna längre tid bor jag gärna i det området.
Vi har tidigare bott på (och älskat) t.ex Grande Centre Point Terminal 21 (gulligt gammalt blogginlägg om det för övrigt). Det finns många otroliga hotell att njuta av i Bangkok och det är värt att kolla runt för att hitta något som passar smak och plånbok.

Recensioner om The Salil Hotel

När man kliver in på The Salil hotel möts man i lobbyn av en helt full hylla med priser som hotellet belönats med. Pokaler och plaketter med utmärkelser som The Travellers Choice, Asias Top Design Hotel och Hotel Arhitecture Thailand Award winner. På Tripadvisor har hotellet i dagsläget runt 3200 recensioner, varav 92% har gett hotellet betyget fem plus vilket är lätt overkligt. Vi hann bara bo en natt, och kanske vill jag ha ännu en lyxnivå på rummet som kändes relativt basic och inte särskilt stort – men värde för pengar är det absolut och trevlig inredning och bra service instämmer jag i till fullo.

Med sina 8 våningar och känsla snarare av klassiska Europa snarare än framtidsmodernt Bangkok så sticker det ut.

Pool, gym och gemensamhetsytor på The Salil hotel

Poolen har härlig utsikt och känsla mot de omgivande skyskraporna. Den är inte särskilt stor och antalet solstolar är få – förvänta dig inte lekande barn utan mer troligt några få chillande vuxna.

Gymmet vägg i vägg med poolen är litet, fräscht och funktionellt…

…och utanför finns gemensamhetsytor med uppmaningen ”Let’s play!” Jag såg dock fler som satt med sina datorer och jobbade än som umgicks över ett spel. Fair enough, ge mig distansarbete här absolut ja tack.

Frukosten får godkänt kanske inte minst för sina asiatiska typiska rätter och ambitiösa meny från äggkocken. Njutes fint i den ombonade miljön.

Rummen

Jag och Annika huserade i ett dubbelrum med två enkelsängar, ett litet kök och arbetsplats – och utsikt mot den lugna tvärgatan utanför.

Social Giver och #meaningfultravel – stöd välgörenhet genom ditt resande

Vi gjorde delar av vår resa till Thailand (så som hotell) i samarbete med Social Giver och kampanjen #meaningfultravel. Det är ett initiativ som syftar till att för förmedlade tjänster ge mellan 50 och 70% av intäkterna direkt till välgörenhet. Genom att boka delar av sin resa på sajten bidrar man alltså direkt in till viktiga initiativ för en mer hållbar värld. Ett direkt sätt att låta sitt resande göra gott! Det går att boka hotell, utflykter och mer via Social Giver – kolla in deras sida här.

Mer om Bangkok

Mer läsning om Bangkok hittar du under den här länken, och från Thailand finns mycket inspiration här.