Jag är här för att

Jag såg en konsultjobbmässig lucka
Jag behöver det, för att orka igenom en höst som varit intensiv och en jul som innefattar arbete över helgerna
Jag inte riktigt klarade novembers mörker
Jag hade en massa eurobonuspoäng som skulle gå ut
Jag gavs möjlighet och förtroende hemifrån till frånvaro
Jag fick med mig jobbpartner Annika och med det kan jobba med mitt företags andra ben
Jag kunde kombinera med att skapa innehåll åt thailändska turistbyrån Amazing Thainess
Jag längtade så, efter känslan av resa, efter vila och återhämtning och omväxling från vanliga vardagen, efter träning, massage och välbefinnande och efter de vänliga människorna, den goda maten. Allt det Thailand är.

Så jag är här.

Och Bangkok, ljuvliga och underbara Bangkok! Jag älskar denna stad så mycket, och det var så många år sedan nu. Jag njuter av att kliva ut från fina hotellet rakt ut i det myller som är Bangkoklivet – från markplan med mat som lagas och äts i varje hörn och människor i rörelse till på toppen av de skyskrapor som skjuter långt upp i skyn. Det är som en multidimensionell värld? Så många lager.

Det hade kunnat bli många andra destinationer av denna resa, och de flesta nya och spännande för oss båda. Och så blev det något så bekant till slut. Jag klagar inte. Thailand denna gång, här och nu – det känns så rätt.