Resepackning – mina favoriter på resa (från bästa kläderna till mest praktiska väskorna)

För en tid sedan skrev bloggaren Gunilla på 4000 mil om vilka kläder hon alltid packar på en resa (här). Rolig läsning tyckte jag – både för idén som sådan och för att se våra olikheter. Vi reser med samma upptäckar- och rörelselust jag och Gunilla – det är maxat med upplevelser och aktiva dagar på resorna – men vår packning skiljer sig åt kan jag konstatera. Så på temat och för kontrasten så kommer här min lista på måsten i min resepackning vad gäller kläder när destination är var som helst med sommarväder. Förutom fjäll – sådan packning är förstås specifik vare sig det är sommar eller mellansäsong. Mallis, Thailand, Seychellerna? Denna resepackning funkar!

Nedan sektioner innehåller ett helt gäng adlinks (reklamlänkar). Använder du dem för inspiration kan jag få lite kickback på inlägg som dessa – vilket förstås är uppskattat. Tack för ditt stöd!

Löparskor, flipflops och Birkenstock-tofflor

Jag har alltid ett par bra och sköna löparskor med mig. Här är det viktigare att de är snygga och passar alla outfits än att de är de perfekta löparskorna. Jag använder dessa skor som snygga sneakers till klänningen, till ofta dagliga löppass eller promenader, på gymmet och till resan. Vi snackar alltså vita Nike i någon nice modell. Blir det en rejälare vandring istället för citypromenad? Lugnt, löpardojorna löser tillräckligt bra!

Men visst älskar jag tillfällena med vandringskängor också. Mina vattentäta Salomonkängor är ljuvliga och så robusta och nätta på samma gång, smidiga så de funkar för löpsteg men robusta för trixigaste bergstopp.

Till fötterna kompletterar jag med flipflops, och är det ett varmt land behöver också ett par tofflor á la birkenstock haka för variation för tårna liksom för att det är mer klätt till kvällskläderna.

Korta tights med ficka (eller möjligen kjol eller shorts)

Bästa rese-träningsplagget i min värld är korta tights, dvs längd som går under namn som cykelbyxor eller biker tights. På resan är det ett måste att de har ficka för mobil i sidan – och här har jag favoriter från HM samt 2XU. Jag packar också gärna med en padelkjol av modell skorts, dvs med byxor under kjolen – givetvis med ficka på sidan, och ett par shorts i samma modell. Lika bra för träningen som stranden eller kvällen.

Jeanskjol och jeansshorts

Med en jeanskjol och ett par jeansshorts är man alltid redo för utflykter dagtid såväl som kvällstid. Några mjukare, men samtidigt klädda, shorts kompletterar. Mer dressat blir det med linneshorts. En svart kjol är också alltid användbart – med ett hyfsat snyggt linne klarar man sig plötsligt mer än väl på en fancy takbar i Bangkok eller mer high end restaurang, om sådant skulle råka dyka upp.

Tunna långbyxor – chinosmodell, raka eller tights

Ett par långbyxor brukar få följa med även till varmare destinationer. Ett par gamla från Peak (Any Jersey Pant) har länge varit favoriter, men nu bytts mot ett par byxor från Ninepine (Asana Relaxed Straight Pant) som är lösa, höga i midjan och stretchiga som träningsbyxor. Älskar dom!

Jag slänger ofta i ett par sköna, långa träningstights också. Allra skönast på flygresor är de, med sin kompression – där handlar det mer om looks and feels kring huruvida jag väljer det eller byxorna. Mina favorittights alla kategorier är 2XU Form Stash Hi Rise.

Linnen och toppar

Jag använder träningslinnen i stor utsträckning på resa, och packar hellre med många sådana än ett stort antal linnen i vanligt material. Linnen i funktionsmaterial håller sig fräschare, och har jag använt dem till ”vanligt” under någon dag så kan de sedan agera träningslinne vid ett senare tillfälle. Platseffektivt! På ovan bild från resedag och -natt har jag en t-shirt i merinoull. Luftig, skön och håller sig fräsch länge. Min modell är Houdini Aktivist Tee.
Vanliga linnen som packas med ska funka till allt – jeanskjol, svart kjol, linneshorts. Mix & match är viktigt för att hålla ner packningen.

Tunn skjorta och funktionskofta

En relativt ny trotjänare är en riktigt tunn, beigerutig skjorta från Patagonia, egentligen nischad mot vandring. Den är sval och skön, har solskydd 50 och torkar extremt snabbt.

Desto äldre – säkert över 10 år – är en tunn kofta i funktionsmaterial med dragkedja från HM Sports som jag alltid reser i.

Nedan är denna kofta (eller snarare tunn jacka) i Ecuador.

Om det behövs varmare kläder så är mina måsten en tunn dunjacka (just nu en Mrs Dunfri från Houdini) och en tunn goretexjacka (jag kör L.I.M från Haglöfs).

Klänning

Lite mer redo för finare ställen blir jag genom att ha med ett par klänningar. Skrynkelfritt material är förstås ett måste. Men, svart kjol och linne eller den genomskinliga tunikan på bild längre upp räcker oftast för en enkel (läs: lite fejk) känsla av att ha klätt upp sig något.

Kepsar och väskor

Minst en beige och en svart keps är ett måste i min packning, och här älskar jag varianter i funktionsmaterial från HM. En midjeväska som kan bäras antingen runt midjan eller snett över axeln på mage eller rygg är praktisk i varma länder, och självklart tar jag alltid med en bra ryggsäck för dagsutflykter. Jag gillar också en väldigt praktisk ihopvikbar ryggsäck från Osprey. Ihopvikt är den mindre än min näve, och utvikt har den riktigt bra bekvämlighet med ställbara axelband, ett praktiskt mindre fack och rymmer mer än man kan tro.

Midjeväska – min är från HM och verkar inte finnas längre men kolla tex denna från Osprey eller denna från Klättermusen.
Ihopvikbar ryggsäckdenna är från Osprey och amazing (inte särskilt dyr heller, cirka 400 kr).
Jag älskar för övrigt hela Ospreys reselinje med praktiska och kvalitativa packpåsar, drybags och annat. Kolla här.

Som resväskor gillar jag i större modell Dakine Split Roller och min bästa kabinväska är Eastpak Transit S. Jag älskar när väskor är splittade minst på mitten men helst i ännu fler fack – det blir så mycket mer praktiskt och överskådligt så.

Så. Packningslista i princip komplett!