Stella hos tandläkaren

Anledningen till att H och barnen lämnade lägenheten tidigt imorse var att det vankades tandläkarbesök för Stella. Hennes allra första sådana, då hon nu passerat 3 år. Vi valde folktandvården i Hornstull som hennes hemma-tandis, för vi har ingen koll på vilka som är bra häromkring. Jag hoppas att nutida tandläkare är aningen mer pedagogiska och försiktiga med barnen än han jag minns från folktandvården i min barndom. Får fortfarande rysningar, hu.

Första besöket hos tandläkaren innebär en happening, därav denna lördagstid. Hela dagen pågår fiskdamm mm där, så Stellas besök innebar att fiska upp en påse med flera leksaker, att få flera tandborstar, klistermärken mm. Lyckat.
Och det hade inte varit några som helst problem utan Stella hade utan problem hoppat upp i tandläkarstolen och gapat stort så stort. Först till sköterskan och sedan tandläkaren. Så himla duktig! Snälla tjejer, de där tandläkarna, konstaterade Stella.

Alla 20 tänder var på plats, och de var hur fina som helst. Det var jag inte orolig för, Stella protesterar aldrig för tandborstning så morgon och kväll borstar vi hennes tänder ordentligt och länge med hennes eltandborste. Däremot somnade hon alltid med välling (från halvåret till att hon slutade vid 2½) så den tanken har ju slagit mig. Men inga problem, alltså!
Sen var de jättefina också av att hon aldrig haft napp eller sugit på tummen. Det såg såklart tandläkarna på en gång.

Så nu är det en mäkta stolt Stella som går omkring med sin fiskdammspåse med leksaker och sin ballong här hemma. Med all rätt!

Efter tandisbesöket fikade de ute i solen, lekte i lekpark och hade mysigt. De dök upp oanmälda här hemma strax efter 11, och då var jag nöjd att jag pallrat mig upp och just gjort iordning mig. Nån måtta får det ju vara 😉