Yakari är en liten indianpojke som kan ses på SVT barn. Eller på SVT Play på iPaden – där programmet snurras gång på gång på gång på gång här hemma. Stella ÄLSKAR nämligen Yakari, och i hennes värld är han förresten en indiantjej. Bra så.

Så när det idag vankades förskolans dag och barnen gärna fick komma utklädda – frivilligt förstås – så kom Yakari på tal. Stella ville helst vara Yakaris häst “Lilla Åskan” men det kändes lite svårt att uppnå sådär kvällen innan. Jag lyckades styra över henne mot Yakari istället för hästen och en HM-dam-tshirt för 50:-, ett hårband och en grön (såklart) fjäder från påskriset så var världens sötaste lilla indian ett faktum. En oerhört nöjd sådan också.T-shirten klippte jag alltså så det blev fransar nedtill och på ärmarna.

20120524-213713.jpg
Max fick helt enkelt ha på sig en Bajen-tröja, och med sin allmänt virriga uppsyn och balans som kan ifrågasättas såg han ut som direkt tagen från Söderstadion. Då pratar jag inte fotbollsplan visserligen, utan snarare från läktaren.

Förskolans dag hade varit lyckad, och barnen från förskolorna i området hade sjungit och gått baklängesmarsch vilket de också fick diplom för.

Följ mig!

Mer läsning...
Tankar om ett barn till