Alltså barnen har tittat på TV och i-skärmar (pad och phone såklart) så ögonen borde blivit fyrkantiga vid det här laget. Usch. Men vad göra dagar som dessa? De är ju sjuka ännu också, så då får det väl vara okej…
Max vill ju dock gärna sitta i mammas knä, även om mamma ligger ner i soffan under en filt och tycker lite lätt synd om sig själv.

20121130-231556.jpg
Lite gullig vy får jag säga. Fötterna ser gigantiska ut 🙂 han har nog typ 23-24 tror jag.

Fast de har inte bara tagit det lugnt, utan emellan åt har de gott om energi. Idag dansade de balett. Stella var ju med på Eleas dans för ett tag sedan, så nu kan det smyga sig in poser. Lite mindre lugnt bara att de både gjorde just dessa tåståenden och armar upp och snurra uppe på möbler i Stellas rum… Lite hjärtsnörp får man allt.

Hon har tjatat till sig en egen gran på sitt rum och tycker det är mysigt. Annars är det bara adventspynt här hemma än så länge, ljusstakar och någon blomma. Tomtar får vänta lite till, men inte för länge – det känns mer och mer som att det börjar pyntas tidigare i hemmen numera. Med all rätt, det är mysigt med jul i december och efter julafton är jag alltid sugen på att ta bort alla julsaker pronto!

20121130-231606.jpg

Stella har som ni ser ovan en extra hylla på sitt rum för tillfället. Vi har planer på lite bygge därinne nämligen. Jag har länge spanat på en halvhög loftsäng, men när det började närma sig en beställning mätte vi och funderade. Det känns som att en sådan i hennes lilla rum (9 kvm ca) skulle ta så stor plats, även om jag hittade varianter som inte var 200 cm långa som de flesta. Det känns inte kul med en känsla av en stor möbel som bara tar över rummet och gör att det känns trångt. Hon är liten och lider nog inte alls av bristande yta, men ändå.
Så vi köpte helt enkelt en Expedit-hylla från IKEA. Den är 79*79 cm och passar således jättebra i höjd samt att den IKEA-säng Stella har (Kritter) är 75 cm bred – så det passar rätt bra. I andra hörnet får det bli tillverkade ben (vi räknar med farfarns hjälp där). Det blir en säng som inte tar nästan alls större plats (en stege ska ju också till på hyllsidan) och som ger en mysig koja under. Expedithyllan rymmer gott om förvaring och vi kan ta ut gamla Trofast-hyllan hon har nu, och frigöra mer golvyta. Ett kul litet projekt som vi hoppas pyssla iordning vid jul

20121130-231617.jpg
På de här bilderna lyfter vi sängen så de är bara test. Barnen gillade. Max ska få en juniorsäng han också.