Trött dag

Oj vilken kaosnatt vi haft inatt.

Max hade rätt hög feber igår men lades ändå i sin säng och sov gott. Inledningsvis. Jag kunde inte somna pga min rethosta (som jag haft i över en vecka, men mår i övrigt bara topp). Just som jag började känna att hostan blev bättre, runt midnatt, så vaknade Max till. Han var sååå varm. Tog upp honom – 39,7. Fick bli alvedonsupp och blöjbyte, och sen ammade jag – bra med vätska när man är sjuk. Han var dock väldigt ”med”, både alert, glad och arg under stunden han var uppe så direkt orolig över febertoppen var jag inte. Sen somnade han om, men jag kunde inte slappna av så jag la mig på hans golv på ett överkast – lite lagom hårt sådär (dvs, stenhårt, som att ligga direkt på golvet – och vi störde varandra ordentligt med hostningar (jag) och allmänt vevande (Max)). Vid 2 hade jag inte somnat, så då flyttade jag och Max in i gästsängen ihop. Max, den tidiga tonåringen som vill ha sin space, uppskattade inte nattsällskap men han fick ge sig.
Just som jag somnat in runt 3 vaknade Stella (första gången på månader!). Det var upp och kissa, tillbaks i sängen, ropa lite senare och vara törstig osv osv. Vid halv 5 var jag fortfarande vaken och då vaknade Max igen, så jag ammade honom. Stella gnällde. Sa jag kaos?
Vid kvart i 5 var Max nyäten och låg och småsnackade (som han alltid gör när han ska somna om den tiden, bara att han vanligtvis gör det i sitt rum där vi kan stänga till och slippa lyssna – något vi inte ville inattt såklart). Då gick jag in till H i sovrummet och bad om ett byte. Stella hade just flyttat in till honom och somnat skönt. Så då sov jag iallafall bra, från 5 till 7.30, yippie! 😉

Imorse lämnade jag två glada tjejer på förskolan. M’s föräldrar är också nere för räkning i hög feber så vi gick förbi och hämtade henne så de slapp ut till dagis.
Sen gick jag och Max hem igen, och nu blir det hemmahäng och rehab för oss båda hela dan. Inte ett enda måste ska jag ha, bara ett måste att sova när Max sover. Han fick 1½ timme imorse och jag 1, en bra start iallafall!

  1. Åh jisses vilken natt! Hoppas du fick till några välbehövda timmar under dagen idag, jag som klagar över trötthet trots nästan 7 timmars sömn! Fast är man van så är man…
    Och håller tummarna för att Max mår bättre snart, det är faktiskt inget skoj när så små har rejält hög feber!

    1. Grejen är ju att man är ju alltid trött relativt sig själv, aldrig relativt någon annan – det är svårt att bedöma liksom.
      Det kan ju dock slå mig att det finns många som går upp flera gånger varje natt JÄMT. Uuuuh, att de orkar. Här är det en natt och man blir som ett vrak.

      Sov iallfall två gånger idag så det är helt okej. Hoppas på bättre natt inatt!

  2. Men jösses, det där lät verkligen som en kaosnatt! Hoppas att den här blir bättre! Är det nåt som går med bara hög feber? Har hängt med en vän och hennes son idag och nyss fick jag sms om att han har över 39 grader. Hoppas vi slipper, efter alla sjukor i sommar så är jag inte redo för höstens alla smittor….fy så tråkigt! Hoppas det här med feber är nåt som snabbt går över och likaså din rethosta, finns inte mycket som är mer irriterande än det! Kramar till er!!

    1. Tack för kramar och omtanke 🙂

      Ja det gick ju himla snabbt från ingen feber till hög feber. Han verkar helt okej på alla andra sätt dock så jag tror kanske tredagarsfeber eller något förkylningsvirus..
      Men är det inte typiskt, några dagars dagishäng och smittorna börjar hoppa runt på en gång..

      Hoppas ni klarar er, ni har haft er beskärda del minst sagt!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *