Mammagrupp – klyschan och verkligheten

Klyschan: Man pratar om sina bebisar, bebisbajs, hur bra mamma man är och vad man tycker att är absolut rätt (och vad andra gör fel). Hur man fokuserar 100% på sitt barn när man ammar, för att det är "en sån mysig stund av närhet", och att man "ska amma hur länge som helst för att det är så braaaa för barnet". Man pratar boende, att man letar större och var, villa vs. stor lägenhet mm. Dagis och dagismodeller och dagisköer. Vad man jobbar med och andra lite djupare ämnen undviks helt. Man känner inte varandra, och man pratar bara om sina barn.

Verkligheten i min mammagrupp (de som setts utanför BVC, vi är 5-6 pers): Bebisar och bebisbajs, ja det går ju inte att undvika. Alla fel man gör och gjort som mamma och att man skäms att erkänna det för de andra.
Som typ, tagit ur verkligheten. min egen vill säga;
"Hade inte fyllt på nya blöjor inför BVC-mamma-träff 2. SNACKA OM pinsamt om Stella bajsar igen och behöver ny blöja och jag inte har nån mer med mig! Behöva fråga nån annan mamma (som jag inte känner!) om en blöja till mitt barn, trots min välfyllda (och till på köpet, lite för snygga/dyra) skötväska.".
"Magläge är ju bra, lite kan hon få låta gnällig för hon kämpar ju mest. Men sist jag plockade upp henne hade hon kräks i hela ansiktet – hon hade kräkts och sen legat och gnuggat ansiktet i det".
Jovars. Men alla har liknande storys, skönt!
Tips om vilka TV-serier som är bäst att kolla på medans man ammar, eller vilka böcker som är schyssta att läsa när man ammar. Eller att man kanske är helt trött på att amma generellt och ska sluta så snart som möjligt när 6-månaders dagen kommit.
Boende, dagis och dagisköer avhandlas såklart också. 
MEN! Vi har också pratat om våra jobb, om föräldraledighet, om föräldrarollen vs. karriären, om arbetsgivare och mycket om jämställdhet. Och så har vi närmat oss helt världsliga ämnen som kläder och utseende och mat och vin och sånt också.

Jag är glatt överraskad att verkligheten inte helt stämmer överrens med klyschan, och ser helt klart fram emot mer häng med mammagruppen!