Att värna om sina egna intressen

Självklart förändras tillvaron när man får barn. Man ger avkall på många av sina intressen, och livet ser helt annorlunda ut. Men ändå tycker jag inte att förändringen är SÅ stor.

Och så är det ju det här med egentid, att värna om sina egna intressen. Jag tror att det är otroligt viktigt att hålla fast vid dem – om än inte i samma utsträckning som tidigare. Det är viktigt för båda föräldrarna att få egentid, och det är viktigt att man ger varandra det. Det här är något jag och H pratat mycket om innan Stella kom, och hittills känns det verkligen som att vi haft en perfekt balans på det området. 

Ikväll lämnade jag H hemma med Stella, och begav mig till Högdalen för att spela innebandymatch. Inte på samma nivå som tidigare, utan nu med Djurgårdens C-lag – ett härligt gäng gamla "avdankade" spelare. Innebandykunskap – javisst, fast möjligen inte finlir. Däremot spelgläjde på topp!  

Jag njöt av såväl egentiden som att utöva ett av mina största intressen. Fantastiskt kul! På hemmaplan flöt allt hur bra som helst, Henke och Stella hade mysigt värre. Stella fick ersättning och åt den utan protester, och jag tror att kvalitetstiden H fick med henne säkert uppskattades lika mycket som jag själv uppskattade min egentid och roliga aktivitet. Win-win!