bästa solskydd för ansikte och kropp tips

Bästa solskydd för ansikte och kropp – min lista med tips

Hej från en som hela livet levt med en hyfsat utmanande hy, som kräver rejält med kärlek för att fungera. (Suck!)
Nuförtiden, med mogen hy, är det som återstår att ta hand om orenheter, yttorrhet, känslighet och förstås åldrande. Med andra ord så går det inte att ta vilket solskydd som helst för trots mogen ålder som är förbi den mesta acnetiden uppstår orenheter och finnar, och samtidigt är min vilja att skydda huden enorm. Den åldras så snabbt och oundvikligt, utan att jag ”hjälper till” med sol, helt enkelt. (Sa jag suck?!)
Högt solskydd och skugga, trots att jag älskar sol – ja, absolut. I familjen finns fortfarande barn att säkra skydd på, från barnets ömtåliga hud till tonårshy så antalet solkrämer vi testat och utvärderat är många.

Tidigare var det solskydd för barn och bebisar som rekommenderades – läs mer här. Nu är vi i solskydd för barn, tonåringar och vuxna. Tiderna ändras, men tankegångarna och erfarenheten består.

Nedan är en lista över mina favoriter – tips till bästa solskydd för ansikte och kropp

Några allmänna tips till solskydd; Glöm inte!

1. Gammalt solskydd är dåligt solskydd. Följ bäst-före-datum, och köp nytt om ni ska till stark sol. Förutom ”open jar”-symbolen som visar hållbarhet så ska man vara medveten om att solkrämer åldras snabbare om de utsätts för temperaturskillnader. Jag kommer aldrig göra om misstaget vi gjorde vid en resa till Zanzibar när vi råkade använda för gamla solkrämer och alla blev galet brända…
2. Ta inte för lite solkräm. Det är ett vanligt misstag att man smörjer ett tunt lager och det är inte hur de är tänkta att fungera.

Nedan länkar är alla reklamlänkar till Skincity, Lyko och Bangerhead. Jag blir superglad om du använder dem, då det utan någon kostnad för dig ger mig en liiiiten kickback. Tack!

Solskydd till ansiktet

Mina favoriter till ansiktet är två, och någon av dessa grundar jag med direkt efter min vanliga dagkräm från Neostrata;

1. Clarins solskydd med 50++
Denna kräm har jag använt många år, och upplever att huden håller sig ”som vanligt”, dvs utan extra orenheter eller annat. Den går in bra, märks inte av negativt och gör jobbet mot både sol och luftföroreningar. En riktig vardagsfavorit!

2. De ceurcale fuktgivande kräm med 50++
Den här krämen är en riktig upcomer på solskyddshimlen, som många hyllat. Kemiskt skydd, väldigt bra fuktgivande, bra för acnebenägen hy och åldersmotverkande är en kombination att älska förstås. Själv uppskattar jag mest att den doftar gott, sjunker in och ger fint flow och känns mer som en vanlig ansiktskräm än ett solskydd.

Jag tycker även att La Roche de Posay är helt ok, men ogillar skarpt Evys solskyddsmousse för ansiktet som direkt gav mig orenheter.

Foundation med spf

Även när jag är i solen så föredrar jag att ha foundation som jämnar ut hudtonen. Begränsat med smink i sol ja absolut – men jag tycker också att det är en väldigt enkel win-win att ha en färgad underlagskräm med solskyddsfaktor. Detta ger bättre skydd mot solen – apropå hur tjockt lager man faktiskt ska ha egentligen för att få fullgott skydd – och ger också en finare hy och lagom glow. Osminkad men sminkad, liksom. Jag har därför foundation med solskydd ovanpå dagkräm och solskyddet och således krävs att den är tunn och lätt.

CLE CCC Cream – mitt bästa tips för färgad dagkräm med solskydd

CLE är en helt fantastisk CCC Cream (Color Control & Change Cream) som fungerar som en lätt primer, BB Cream, CC Cream och foundation kombinerat, och solskyddet är hela 50++. När man smörjer på denna är den krämfärgad men den anpassar sig efter huden och når sin ton efter när man jobbar in den. Den slätar ut, ger en mjuk finish och glow. Jag älskar denna, och kan verkligen varmt rekommendera den!

Jag är också nyfiken på att testa något mer täckande IT Cosmeticss (spf 50) (som dock bland mina vänner både rosas högt och risas… men jag måste testa själv, kanske?), och Lumene CCC (spf 20) är ett bra budgetalternativ som jag testat men själv dock inte tycker överträffar CLE som vinner i kategorin. Även PÜR Cosmetics har tipsats om och låter grym, dock bara 20++ så inte fullt för de mest solintensiva dagarna.

Solskydd till kroppen

Evy mousse till barn (och vuxna)

Evy Sunscreen är en favorit då moussen är populär bland framför allt barnen att smörja då det är skönt och (när man får in tekniken) mindre kladdigt än vanlig kräm, och jag tycker också att det är enklare att faktiskt ta så mycket som behövs för att ge rätt nivå av solskydd. Evy-krämen är så skonsam så den funkar på barn från 6 månader, är hyperallergen, motverkar soleksem och är väldigt effektiv även vid bad i pool och hav. Vi använder 50 för kids till barnen och känsliga områden för oss alla, och kompletterar med 20-30 för oss vuxna för mindre utsatta kroppsdelar.
Evy sunscreen mousse barn 50++ (Lyko reklamlänk)
Evy mousse 30++ (Lyko reklamlänk)
Evy mousse 20++ (Bangerhead reklamlänk)

Solspray till mig – tex Vichy solspray 30++

Jag tycker att det är otroligt praktiskt med ”klar”, transparent solspray till mig själv där jag kan vilja bättra på ungefär hela tiden. Det är snabbt och enkelt att komplettera på utsatta områden konstant, och en sådan här har jag också till exempel i golfbagen för att snabbt och lätt spraya på extra skydd på språng. Jag gillar till exempel Vichys Capital Soleil Sunspray.

Summerat – mina tips på solskydd med länkar

Nedan är hela listan över mina absoluta favoriter på solskydd – bästa solkrämer – sammanfattad ihop med länkar till produkterna.

Clarins solskydd med 50++ (Skincity)
De ceurcale fuktgivande kräm med 50++ (Skincity)
CLE CCC Cream (Skincity)
Evy sunscreen mousse barn 50++ (Lyko)
Evy mousse 30++ (Lyko)
Evy mousse 20++ (Bangerhead)
Vichys Capital Soleil Sunspray. (Lyko)

Önskar er alla happy days ute i sol och värme!