Och vad heter din lilla pojke då?

Nej, vi har faktiskt inte fått den frågan än. Lite finkänsligare har personer dock sagt "blabla hon, eller ja, är det en hon" eller "är det en tjej eller kille". Hello, givetvis är frågan helt befogad! Stella har ju typ inget hår, stora kinder och ser ut som en bebis rätt och slätt. Detta i kombination med oftast hyfsat könsneutrala kläder gör ju att det inte direkt skriker FLICKA om henne. Frågan har dock även kommit när hon haft klänning. Det är ju i och för sig lite kul. Strumpbyxor har många på sina små pojkar (såklart, hur praktiskt som helst ju), men kanske inte klänning?

Men jag. Jag är inte fullt lika smidig jag. Jag har flera gånger sagt Han eller Hon till en bebis – fast bara de gånger jag känt mig helt säker på barnets kön. Typ när jag kallade lilla flickan på babysimmet som lånat storebrors blåa badbyxor för Han. Eller igår på öppna förskolan när jag frågade den söta lilla svartklädda flickans mamma vad hennes pojke hette.
Så med det här inlägget vill jag bara säga Förlåt till alla er där ute som råkat ut för mina felaktiga antaganden! Jag ska börja fråga först.
Fast å andra sidan kanske den med tydliga flick- eller pojkkläder på sitt barn tar mer illa upp om man frågar vad det är för sort, än vad de med neutrala eller "omvända" kläder på sitt barn gör om jag antar fel? Fy vad svårt! Jag håller nog tyst nästa gång och bara frågar vad mamman heter. DÅ kan vi snacka wild and crazy!