Grejjen med hissar och nödigt folk

Alltså, jag har funderat på en grej. Nu när man har vagn med sig så händer det ju ganska ofta att man åker hiss, till exempel från t-baneperronger och liknande. I dessa luktar det kiss ungefär 90% av gångerna. Det är alltså förmodligen folk som uträttar sina behov lite lätt där mot en vägg. Möjligen generaliserar jag, men jag utgår ifrån att det i princip uteslutande är överförfriskade män, och då sådana med lite grövre alkoholproblem. Men ändå kan jag inte låta bli att undra exakt vad i hissar det är som gör att de så gärna vill pinka där istället för någon annanstans?

Är det för att de helt enkelt tror att det är en toalett, de tar fel, och gör därför sina behov i den hiss de för tillfället råkar befinna sig i? Eller är det för att de tycker att en hiss, det är ju så vaarmt och så myyysigt, så "får jag välja så tar jag det mycket hellre än ett mer blottat buskage i närheten utomhus"? Eller har de bråttom, de är på väg från ett ställe till ett annat så de tänker att "aaah, här kan jag passa på att slå en drill när inget ser nåt, så har jag det gjort sen". Eller vill de bara att det inte ska synas när de uträttar sina behov, och tycker att en utomhusdrill skulle var förnedrande?  (som att inte hinkandet av 7,2-or på en parkbänk är just det…) Eller så är de av den mer otrevliga sorten som tänker "moaaahahahaha, om jag pinkar här så kommer nån småbarnsmorsa och tycker att det luktar allt annat än hallon, det kan de ha, mooahahahaha"?

Min teori är att de helt enkelt tycker att det är aningens bekvämare. Detta går dock inte alls ihop med vad mina manliga vänner anser, som brukar hävda att en utomhus-drill är otroligt skönt och en riktig frihets-känsla, och något de gärna skulle göra mycket oftare tillfälle gavs.

Oavsett anledning så är jag aningens trött på kissdoftande hissar, kan jag villigt erkänna…

Hur låter din teori?