När Stella ätit smakisar ett tag började hon nog förstå att hon även kunde få i sig mat från annat håll, så då tog hon också flaska – något hon tidigare ratat å det bestämdaste. Det var i samband med att jag åkte till Örebro i mitten av december, och hon fick då vara så illa tvungen att ta det, och då var det inga problem.

När vi nu gett henne vatten till maten och gröten så dricker hon med stor entusiasm. Hon älskar det! Så det har som tur var inte varit något problem. Det vore ju verkligen synd att behöva ge barnet dryck med smak. Till exempel finns äppeldryck för barn från 4 månader, men det verkar ju inget vidare att vänja barnet vid smaksatt dryck så tidigt.

Stella vill gärna dricka ur glas också, och det får hon ibland, men jag tycker att det är lite läskigt med hennes små tänder… Pipmugg förstår hon sig inte på, men däremot funkar vilken flaska som helst. Jag har ingen aning om hur mycket hon dricker, men vi erbjuder när hon äter riktig mat eller gröt, och så länge hon slurkar glatt får hon mer. Idag drack hon kolsyrat vatten till och med, och hon protesterade inte för fem öre. Grymt bra!