Med Stella i bilens framsäte?

Det går helt okej att åka bil med Stella. Att säga att hon ääälskar det som mångas barn gör vore dock att överdriva rejält. Förutom om hon ska sova vill säga, då somnar hon skönt. Vaken kan hon trivas ett tag, men inte några jättelånga stunder. Hon tycker helt enkelt att det är för tråkigt att sitta fastspänd och stirra in i en stolsrygg. Inte hennes tekopp!

Jag skulle gärna ha henne i framsätet när jag åker själv med henne, så man har lite mer koll. Nu har det kommit en ny rapport om att det är precis lika säkert som bak, om man kopplar ur airbagen. I vår bil finns en elektronisk variant där man kan koppla bort airbagen själv med en liten nyckel, men vi har tidigare tyckt det känts osäkert att det verkligen ska funka helt hundra och så. Tydligen inte enligt rapporten. När jag nästa vecka åker själv från Dalarna till Stockholm med henne ska jag absolut ha henne fram.

Att övertala hennes pappa borde inte bli så svårt om han läser artikeln. Nedan är ett utdrag och här är den fulla artikeln.


Kommentar:
Barnet fram – även med krutladdningen kvar
Dagens besked från Folksam och alla tunga aktörer är häpnadsväckande. Tidigare har vi på Auto Motor & Sport – och många med oss – hävdat att inga bakåtvända barnstolar ska placeras i framsätet så länge krockkudden (och dess drivsystem) finns kvar i bilen.
Nu är det plötsligt OK. Det räcker med att kunna stänga av krockkudden elektroniskt, säger man i den nya policyn.
– Vi har bytt fot, säger Maria Krafft. Men vi har gjort det efter mycket noggranna studier och teknisk forskning.
Hon säger att ingen olycka skett där avstängda krockkuddar utlöst sedan 1998.
– Och det var med ett gammalt system som sedan länge är återkallat. Nu garanterar bilverkarnas tekniker att det problemet är ur världen.
/Michael Åhman