Gilla läget och fånga dagen

Det här är första gången några "större" planer blir grusade för att Stella är sjuk. Det kändes till en början oerhört frustrerande. På samma gång som vi såklart allra mest tyckte synd om henne, så kunde vi inte låta bli att tycka lite synd om oss själva som fick ställa in alla helgens trevligheter.
Men det är det här som gäller nu, kan man ju bara inse. Gilla läget, och göra det bästa av det. Jag måste säga att jag faktiskt är ganska duktig på det.. (fast oss emellan så har H en del att lära ;-)) Vi kan ju inte påverka detta, det är som det är. Så istället för att låta grusade planer och därmed besvikelse gå ut över varandra och bli klagiga så kan man tänka "jaha, en fredagskväll/helg/… bara familjen, vad gör vi då?".

Ikväll fick det bli god men enkel och snabbt fixad mat. Till förrätt kallrökt lax med pepparot- och äppel creme fraiche i lite plockform medan Stella fortfarande var vaken. Sedan ugnsbakad rostbiff med caprese (grym mozzarella!) och haricot verts med olivolja till varmrätt. Ett litet glas rött därtill. Lite kvalitetstid ihop, summera veckan och prata om ditt och datt. Senare Let’s dance i bakgrunden, och en sovande dotter och senare halvslumrande föräldrar i soffan. Imorgon kanske vi köper lite färskt bröd till frukosten, och tar en skön förmiddag hemma. Tar en promenad, eller åker på någon liten bilutflykt.

Att vi hellre hade umgåtts med mor & far, bror med sin mysiga familj, firat Arvids 5-årsdag, åkt skidor mm, råder det inget tvivel om. Men när det inte är ett alternativ så tycker jag vi har det mysigt under förutsättningarna. Vi får helt enkelt lära oss att såhär kommer det bli många gånger de närmaste åren. Sen är det bara att bestämma sig för hur man hanterar det. Gilla läget och njuta så gott vi kan, det är iallafall den inställningen jag kommer att ha. För en mysig hemmakväll med sina allra närmaste, det är inte så dåligt det inte. Man ska ta vara på det man har. Det man tycker är en självklarhet idag kanske inte alls finns där imorgon. Fånga dagen må låta klyshigt, men nog sjutton finns det en poäng i det uttalandet. Så ikväll fångar jag dagen, och njuter av att vara med min fina, underbara lilla familj. Bättre blir det (nästan) inte!