En sovning om dagen är en för lite

Stort Tack för alla kloka ord kring mina funderingar om Stellas dagssömn. Igår vaknade Stella runt 9 som vanligt. Vi stretchade hennes dagssovning till 12 och hon sov i nära 1½ timme. Vi försökte få henne att somna en kortis på eftermiddagen, men hon vägrade. Och eftersom Somna med gråt/skrik inte är något vi utövar här så lät vi henne vara vaken. Runt 17 gick hon in i väggen, och det var två jobbiga timmar jag hade hemma med henne själv, då H var på fotboll. Jag fick ta till småknep som Teletubbies på Youtube mm för att hitta aktiviteter som skulle hålla henne nöjd.

Klockan 19 somnade hon för natten utan minsta protest. Så det var ju skönt, till skillnad från senaste 4 dagarnas halv 9-9. Och så sov hon till halv 9 imorse (dock med välling 04, vilket är bra mycket tidigare än vanligt).

Men näe… de där timmarna innan läggning var inte roliga för Stellis, som var lättretlig och bröt ihop för minsta lilla. Man verkligen såg hur trött hon var. Det kändes nästan som barnmisshandel att hålla henne vaken.

Så idag får det bli en eftermiddagssovning lite senare, kanske runt 4, med väckning efter max 20 minuter.