På Högdalsbadet (Högdalens sim- och sporthall) finns ett stort barnområde, som är hur mysigt som helst med en massa rutschkanor, djur och leksaker runt om i vattnet.

Bild från Högdalshallens hemsida.

Vi gjorde premiär på Högdalsbadet för runt en månad sedan. Då hade vi bara badat sporadiskt sedan Stella slutade på babysimmet för lääänge sedan. Det märktes, för hon var lite reserverad och fundersam till en början. Hon gillade dock att plaska och utforskade omgivningarna. Simma ville hon helst inte. Efter en stund lossnade dock hämningarna lite och hon började klättra upp på kanten och ”hoppa” i – utan att hålla i oss. SÅ duktig! Hon hamnade då såklart under vatten och fick sprattla sig upp igen, men tyckte bara det var roligt. Superbra med vattenvana.

Sedan dess har H badat med henne där en gång i veckan, och numera klättrar hon själv upp och åker rutschkana gång på gång, och hon simmar glatt både på rygg och mage och går allmänt bananas i vattnet. Övning ger färdighet! Det bådar gott inför Thailand. 🙂

Att Högdalsbadet är lite slitet generellt uppvägs av den mysiga bassängen. Likaså kostar det bara 65:- för den vuxna. Förutom Högdalsbadet kan jag också passa på att rekommendera Stellas ordentliga armpuffar (present från rutinerade kusinerna). De heter Cherekringar, och är fantastiskt bra.

Allmänt:
Cherekringarna är skapade av Reiner Cherek i Tyskland.
Syftet med ringarna är att stimulera barnets motoriska utveckling, och de passar mycket bra för friska barn såsom barn med handikapp. Man behöver bara kunna röra på huvudet för att kunna simma med dessa.
För att barnet skall få största möjliga rörelsefrihet i vattnet ska de ha flytkraften endast där det är nödvändigt. Eftersom huvudet är tungt och svårt att hålla upp ska flytkraften sitta nära huvudet, dvs på armarna så tätt intill kroppen som möjligt.
Eftersom hålet i ringarna sitter i mitten kommer barnet att kunna rotera fritt kring denna axel, det blir alltså barnets huvud som bestämmer dess kroppsposition – magläge eller ryggläge