Nytt vrålåk?!

Jag letar vagn.
Har ni hört den förut? 🙂

Jag är så förbannat trött på vår bugga just nu. Inte för att något nytt hänt, utan mest bara för att. Och för att den är så otroligt jobbig att köra med vinterhjul. Jag kan ju inte ens förstå varför man vill ha vanliga 4 framåtvända hjul i vanliga fall, och i buggans fall så är ju inte fjädringen gjord för det så då blir det ännu jobbigare att svänga. Trött på de små swirvelhjulen är jag också. Vi (eller iallafall jag :-)) har tänkt sälja den så fort snön försvunnit.
Sen så blev jag less på Chiccon när vi var i Thailand, och har inte alls någon lust att använda den som enda vagn från dess att snön är borta. Sulky är inte lika bra som en vanlig vagn, rassligare och meckigare, och jag tycker inte Stella sov så bra i den heller då hon bara låg och petade bort sufletten hela tiden samt inte hade något bra stöd för fötterna. Vi lever ju rätt mobilt, så en bra och sovvänlig vagn har vi behov av en bra tid framöver.

Det är ju himla synd att buggan är överlägset bäst. Det finns ju ingen lika smal (B-60cm), lätt, lättsvängde vagn som tar så lite plats ihopfälld. Men nu är jag redo att ignorera det. Jag kan dock bara hoppas att utvecklingen på barnvagnsmarknaden går framåt tills dess att vi eventuellt blir i behov av en duovagn igen. 😉

Så nu har jag bestämt att vi ska köpa en sittvagn. Måsten är: fullstora hjul (vill att den ska gå bra även i terräng och snö), gärna 3-hjulad. Sittvagn med fullt liggläge. Ombonad. Hyfsat lätt, enkel att fälla ihop och ta liten plats ihopfälld.
Min vana trogen har jag kollat några alternativ (dvs, läs: alla ;-)), och efter att ha uteslutit BabyTravel Jogger/Amsterdam (låg viktkapacitet, tung, större ihopfälld) och vanlig Urban Jungle (lite för stor och ”ordentlig”) med flera har jag landat på dessa:

* Baby Jogger City Elite
+ bra funktioner, extra stor suflett, snygg, har allt jag söker
– ganska tung (11,5kg), något större ihopfälld (L-85 x B-70,5 x H-40 cm)

* Mountain Buggy (Urban Jungle) Swift
+ samma som ovan, låg vikt (9,5 kg), något smalare (64), liten ihopfälld (B-64 x L-96,5 – H-30 cm)
– mindre suflett

Några åsikter, erfarenhet? Själv känner jag mig såld, och redo att åka och köpa en Swift redan ikväll. (Fast det går inte för vi har fullt upp med annat, attans).
På tal om Swift, det låter som en vagn gjord för mig! Min mest älskade bil genom tidigare är min gamla Suzuki Swift, årsmodell -88, som jag hade för en sisådär 10-12 år sen. Underbarare än underbarast. Kärlek. Så Mountain nBuggy Swift-en ropar på mig, hör ni det?! 🙂

(OBS, uppgifterna är googlade, ej leverantörernas)