Den här helgen har verkligen inletts så härligt! Igår kväll hade vi fyra grannfamiljer hemma på en hemma-after work som blev bestämd på ytterst spontant sätt och vi gjorde det jag kallar ”lyxpizza” åt ett helt kompani – 7 vuxna och inte mindre än 11 barn (bebisproduktiviteten alltså!). Så trevligt!

Fredagen innehöll dagtid en helt annan typ av aktivitet – jag följde med Towe på en mysig lunch med Libero på Kulturhusets Rum för barn. Det är ju aktuellt med sådant nuförtiden igen, och att Liberos blöjor toppar i Sverige – de ligger till och med både 1a, 2a och 3a med olika sorter – är verkligen ingen stor överraskning.

Eventet var lanseringen av armbandet Libero BabyBuzz. Det är en helt unik produkt som Libero tagit fram för att kunna göra partnern mer delaktig under graviditeten. När barnet i magen sparkar eller gör sig påmint på något sätt kan mamman trycka på armbandet och det vibrerar då lätt i armbandet partner har på sig så hen kan följa med lite närmare. Det ger en starkare koppling till mamman och bebisen, och det där med delaktigheten är ju något som inte är särskilt påtagligt under en graviditet tror jag de allra flesta kan skriva under på. I mitt fall? Eh… Där är till och med ”låg delaktighet” en underdrift.

Eftersom armbandet inte används så länge så har Libero ett system där de helt gratis lånar ut armbandet under en period – så det funkar verkligen för alla gravida att testa!

Jag hade förstås Meja med mig, och medan jag och alla andra lyssnade – eller i mitt fall försökte lyssna – på presentationerna så röjde hon järnet. Jag kan verkligen inte förstå att denna lilla godbit till bebis var så otroligt lugn i 10 månader och nu – inte alls. Eller ja – hemma är det helt okej ändå men vid vissa tillfällen går hon helt bananas. Igår var ett sådant och jag var helt svettig efter vår timslånga lunch! Själv verkade hon tycka att hon var i sitt esse, och det syns ju på bilderna hur härligt hon hade det. Nästan alla bilderna i det här inlägget är tagna av en fotograf som var med på eventet; Sandra Rogers.

Förutom att krypa runt i raketfart – helst med sikte på alla trappor, så ville hon pussa alla andra bebisar och inte minst Casper som hon ju träffat tidigare.

Hon hittade även en annan krypande kompis som det bara skiljde en dag på (i översta bilden), och vars mamma Laila jag följt på Instagram sedan vi båda väntade bebis samtidigt (och numera är hon också med blogg; här). Hur många gånger man än fått barn så är ju en graviditet magisk, och jag tror att anledningen att vi blivande mammor hittar många andra gravida att prata med eller följa online är för att vi där får dela den där graviditeten med andra som är i samma situation – och mycket då just för att papporna/partnern inte riktigt kan sätta sig in i hur det är och vilka tankar och känslor man dras med. Om Libero Babybuzz blir en hjälp till att komma närmare varandra i graviditeten är det verkligen superbra! Det kommer jag inte få veta personligen dock – för i den här familjen är vi klara nu, haha!

Det var ett riktigt roligt event som duktiga Loppi arrangerade, och extra kul att jag träffade de två mammor vars bloggar/insta jag började följa just i samband med Mejas ankomst; Anna och Laila, och att hänga med sedan länge bekanta Towe och Linda förstås!