Idag gjorde jag chokladbollar på ett recept jag fått av en kollega. Perfekta att ha som mellanmål om man är sugen på något litet chokladigt sött – men som ändå är nyttiga.
Riktigt goda blev de, tycker jag som uppskattar den nyttiga aspekten av det hela. Njae, inte som vanliga chokladbollar, tyckte H som inte behöver tänka efter lika mycket. 🙂
Chokladbollar
10 dadlar (ta ur kärnan) och skär i mindre bitar
1,5 dl vatten
2 msk kakao
1 dl naturella cashewnötter, hackade
2 dl havregryn
Sesamfrön och kokos(till garnering)
Mixa dadlar och vatten. Tillsätt kakao och cashewnötter. Mixa igen. Mixa sen ner havregryn till en smet. Forma till bollar och rulla dem i sesamfrön och kokos. Ställ i frysen till servering, minst 2h.
Man kan såklart pröva sig fram till vad man själv gillar. Jag körde med aprikoser idag, funkade hur bra som helst. Kollegan tipsar också om torkade blåbär, rivet limeskal eller rivet apelsinskal – man tager vad man haver och tycker om med andra ord.