Om Resorb Junior Plus

När Stella var dålig i Thailand så fick vi från sjukvårdsupplysningen information att hon absolut inte skulle dricka vatten. Det skulle i princip fungera som bränsle för magsjukan, så det var vätskeersättning (som Resorb) som gällde sa de. När det var som värst fick vi väcka henne en gång i timmen på natten för att få i henne någon tesked.

Därför gjorde jag igår kväll iordning en dos så hon kunde få det istället för vatten under natten. Och mycket riktigt så vaknade hon inatt törstig vid flera tillfällen. Min mamma berättade att hon hört att Resorb Junior varit i hetluften och dragits tillbaks från marknaden, då den vid felanvändning kan ge motsatt resultat. Läs pressrelease från Nestle här.

Kan vara bra att veta, så man inte förlitar sig på gammal (även om jag valde det inatt, då det inte fanns risk för felanvändning och kändes bättre än bara vatten).

Istället ska jag vid tillfälle inhandla det här alternativet – Vätskeersättning med aktiv bakteriekultur från Semper. Super ju med vätskeersättning och bakteriekultur i ett. När jag sammanfattade mina Thailandstips så skrev jag ju just om att Sempers magdroppar blir given i packningen nästa gång – men med detta behövs inte det. Att genast införskaffa till hemma-barnapoteket med andra ord!