Idag var det auktion i byn, så vi gick dit en sväng. Det var verkligen fyndvarning, fanns myyycket fint. För den kreative framför allt. Tänk cool gungstol med hög, rak rygg, som med ny färg och nytt tyg skulle bli hur cool som helst. Osv. Och som jag skrivit innan så älskar jag egentligen när nytt och gammalt blandas. Förut var jag duktig på det… Favoriterna var två gamla trästolar som jag hittat i släktens fäbod, kompletta med träspikar och allt. Ljuvliga. Och allra mesta favorit var (är) ett Gotlandsfynd (en sommar när jag bodde där åkte jag över hela ön för att besöka auktioner) – en ljuvlig 1800-tals koffert/kista som jag använde som soffbord i studentlägenheten. Ah, jag saknar den! Den ska dock få bo här uppe i sommarställets nyinredda härbre tills vi känner behov av den igen. Och några fina gamla ramar som jag köpt på en loppis i New York minns jag också med värme i hjärtat.

Sen vet jag inte vad som hände, och även om jag trivs som vi numera gör våra inköp så kan det ju ibland slå över och kännas som att gå in i en Mio Möbler-katalog eller nåt. 🙂

Men näe, det blev inga inköp idag. Vi saknade både tid och energi för att hänga kvar och se vad som ropades ut. För att inte tala om en plan. Till min inredningsmässigt moderna man som är motsatsen till prylsamlare måste varje inköp noga övervägas och gärna säljas in (om jag överdriver lite). 🙂 Och okej då, lite bättre planering för egen del skadar egentligen inte. Jag får väl fundera på vad jag kanske skulle tycka vore bra och göra ett mer engagerat auktionsbesök nästa år. Det ges många tillfällen här i trakterna.