Mer vagnfunderingar

Det här med att välja vagn ska ju vara något roligt. Men det tycker inte jag, inte den här gången. Det finns ju för fasen ingen riktigt BRA vagn ju! Eller jo bra finns, men ingen komplett. Det stör mig.

Just nu är jag inne i en period då jag tror vi köper en vagn till bebisen helt enkelt. MB Swift-en får finnas kvar. Så då blir det två barnvagnar i hushållet.
Förvaring av två ”ordentliga” vagnar är inget problem, Stella behöver inte en vagn hemma i lägenheten direkt och det finns barnvagnsrum i trappuppgången.

Men om vi då ska ha en ny bebisvagn – just pga att jag vägrar låta liten bebis sitta framåt och jag inte tror man köper en ny ordentlig när barnet redan blivit halvåret – vad ska vi då ha?

Jag gillar Mutsyn, men den är ju rätt tung och stor…
Sen tror jag att Teutonia Fun/Cosmo är bra vagnar, men jag tycker de verkar ta så stor plats ihopfällda, inget vidare nu när ännu mer saker ska få plats när vi ska iväg.
Är fortfarande sugen på City Select, men vet inte riktigt om vi har behovet ändå.

Så närmast tillhands just nu ligger att faktiskt göra Bugaboo-comeback, tro’t eller ej! 

Ett alternativ är faktiskt att helt enkelt köpa en ny Bugaboo Cameleon när vi åker till USA i oktober. De är betydligt billigare där, och köper vi en där för runt 7500 inkl allt så kan vi säkert sälja den för ungefär samma 1½ år senare. Inte fel! Och det är ju det, att buggan ÄR den bästa vagnen utifrån våra behov, så är det bara! Hur irriterad jag än varit på den mellan varven så är den faktiskt helt fantastisk… jag inser det ännu mer nu. 🙂

 Annars har jag en annan idé. Sedan jag kom på det har jag känt mig väldigt smart.  Jag tror liksom att jag kommit på Facit. 🙂

Om jag bara kan smälta att Bugaboo Bee’n ser lite rolig/ful ut, så vore det kanske ett superkomplement till MB Swiften!?

Vore ju ursmidig sen att ha när jag är i NY med bebisen, och när vi är ute och reser länge nästa jul/nyår (enligt plan iallafall). Den är liten och smidig som cityvagn, den kan kombineras med liggdel och bilstol (bra att ta med till NY!). Den skulle funka åt bebisen men kanske också åt Stella vid behov, och vi skulle slippa rangliga Chicco sulkyn. För den allra första tiden som infaller på vintern kan vi ju ändå kombinera Swiften med en liggdel, så slipper vi fundera på det där med körduglighet i eventuell snö och så.

Med andra ord kan vi i sånt fall kombinera båda vagnarna lite för båda barnen. Inte på daglig basis, såklart, utan i perioder.
– Bee’n som rejäl sulky åt Stella till en början.
– Swiften som vintervänlig liggvagn åt bebisen.
– Swiften som bra sittvagn åt Stella (/bebis)- från sen vår och framåt. 
– Bee’n som liggvagn och/eller vändbar sittvagn i cityförhållanden åt bebisen sen vår och framåt.
– Bee’n som grym resevagn – smidig men ordentligare, för långresa vid nästa årsskifte, och som komplett vagn (inkl babyskydd för taxiresor) i NY mm.

Givetvis ser vi till att ha åkbräda också åt Stella, och bärsele åt lilla och Stella i vagnen är ju också en trolig kombo ibland..

Även Bee’n kan vi köpa betydligt billigare i NY, och använda så länge konceptet känns bra.

Summa summarum i sånt fall, inköp;
– Bugaboo bee (som sulky & allround) – kostnad ca 600 USD eller 6000 SEK.
– Liggdel UJ (för januari – vår, mer ombonat, samt för vinterväder) – kostnad 1900 SEK
– Bugaboo bee liggdel nyfödd, ”baby cocoon” (för mars ->) – 1000 SEK
– Åkbräda (som passar båda?)
– Adaptrar för babyskydd
– Babyskydd som funkar för båda vagnarna.

Vad tror ni, bra resonemang..?

  1. Tycker det låter som en ursmart idé. Kör på det.

    Funderar mkt på vagn här hemma också, måste nog ut i affärerna snart och titta. Har en dotter som är född mars-08 som älskar att åka vagn. Så funderingarna är många på syskonvagn eller inte? Vi sålde hennes stora vagn i samband med flytt så ny vagn måste vi ha

    Vi kommer få nästa i januari så det är svårt att veta hur man skall göra.. City select verkar toppen, har provat i butik också..

    Tack för svar på butiken, skall kika in där nästa gång jag är i Sickla

    1. Härligt att fler tycker jag kom på nåt bra 😉

      Jag tänker också att vår dotter gillar att åka vagn, och är lite lat av sig – men samtidigt är det betydligt oftare nu som hon vill gå själv, och det hinner säkert hända ytterligare en del innan det är dags för syskon.
      Men ja – ibland tänker jag att city selecten vore grym men förmodligen inte för så lång tid ändå…
      Och vi har supernära dagis (och där vi bor får Stella gå 30 h/vecka på dagis och kommer nog göra det), så då behövs det inte dit heller.

      Jag tänker däremot köpa en bättre bärsele än Babybjörn, en manduca eller nåt – och så får jag väl hoppas att bebisen trivs i den så Stella kan sitta i Been om man är iväg… 🙂

      Ang. Mamalicious så var jag in i Vero-butiken på Drottninggatan/Gamla Brogatan idag, och där fanns mer. Och mer på g in. Helt klart en del fint faktiskt!

  2. Låter väldigt bra! Sigge är ju 2 år 4 mån nu och varje gång jag är iväg ensam med barnen använder jag den, och han sover fortfarande i den. Men såklart blir det mindre och mindre och hade syskonet kommit nu så hade vi nog inte köpt syskonvagn utan resonerat som du.

    1. Ja, det är ju lite något av min stora issue, att jag vill ju inte känna mig låst och det är ju verkligen värt med en syskonvagn då!!! Så jag vacklar lite från dag till dag.
      Men såklart skillnad beroende på ålder, Stella blir ju ändå 2½ innan bebisen kommer… och man kan ju hoppas att hon blir mer och mer lydig (hm, hoppas går ju ) och stark i benen också..

  3. Pingback: Köpa nu nu nu «
  4. Pingback: Premiärtur i Bee’n «
  5. Pingback: En liten liten vagnfundering «
  6. Oh vad kul att se någon med exakt samma plan som vi! (Googlade ståbräda + bee + uj) Får bebis nr 2 i april då dottern är 2,5 och vi har en UJ singel och en Bee sedan innan. Är också väldigt anti att vända framåt tidigt, vill vänta till 1,5 år eller något, så det känns bäst såhär! När planen redan var färdig visade det sig dock att min syster skänker oss sin UJ duo, så det var ju trevligt också såklart.. Hoppas den fantastiska planen funkar super för oss båda 😀
    Förresten, hittat en bräda som funkar med båda vagnarna? Har hört om Buggy Board…

    1. Vad kul, jag tror på vår plan 😉

      Schysst dock att ha en syskonvagn som alternativ, om man slipper köpa en framför allt.

      Ja precis, det är Buggy Board Maxi som funkar till båda vagnarna. Det är dock lite avancerat spänne på den så man kan inte flytta emellan så lätt, utan då behöver man köpa ett extra fäste i sånt fall.

  7. Pingback: Ge dagen chansen och minisats-premiär «

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *