Pyttedans, kan det vara nåt..?

Hemma (i Dalarna alltså) har många kompisars barn börjat på barngympa i 2-årsåldern. Spring och hopp och lek. Men när jag har sökt runt om dylikt i Stockholm så har jag inte hittat annat än att barn kan gå på gymnastik från 3 år.

Men sen hittade jag “Pyttedans” och det lät ju mysigt. Vi testar. Om några veckor börjar Stella, och går på pyttedans 40 minuter i Gröndal varje lördagsförmiddag. Vi får väl se vad hon tycker om det… Jag hoppas att det blir mysigt. Och oavsett så är det värt att testa, känner jag – vi gillar ju sånt där aktivt och det är ändå så tidigt på förmiddagen så det inte stör andra aktiviteter senare på dan om det är så.

Dansen är anpassad till 2 & 3-åringens motoriska förutsättningar. Vi dansar, sjunger och spelar instrument tillsammans.

Vi leker fram rörelser till barnvänlig musik och lockar på så sätt barnen till att träna koordination, rytm, styrka och balans. Genom dansen ökas också barnens kroppsmedvetenhet och lust till rörelse och uttryck.

Följ mig!

Mer läsning...
Cherekringar – runda armpuffar för barn