Inför nästa resa; en uppdatering av rese- och träningsgarderoben

Kolla vem som shoppat nytt! Och alltså, så nöjd jag är!

Först och främst har jag äntligen kostat på mig en ny väska. Vi åker oftast med stora mjuka resväskor, som kabinväskor med drag men som öppnas helt på mitten. Att ha lika mycket i ovandel som underdel ger möjlighet att ha full koll på sina saker, och två riktigt stora gör att vi alltid får plats med det vi ska – vare sig det är alla fem som ska få plats eller två personer med skidkläder inklusive pjäxor. Dakine Split roller heter favoriten, och den rymmer hela 110 liter. Utöver det finns i hemmet en vanlig Samsonite kabinväska som används frekvent. Det jag saknat är mellantinget – en likadan väska som de stora men i mindre format, dock inte så liten som en kabinväska. Länge har jag spanat på Dakines modell Over-Under som rymmer 49 liter och är expanderbar till 64. Perfekt storlek! Däremot är den dyr, så jag har dragit mig… Men jag har saknat en sådan väska otaliga gånger i flera år, så nu har jag äntligen slagit till. Extra kär blev jag i en härligt blommig, så det fick det bli. Är inte så lite nöjd, och har nog inte varit så kär i en väska sedan jag hade en 55-liters Haglöfs-ryggsäck som släpades runt jorden – givetvis prydd med lika många flaggor som länder den besökt.

Första gången jag kommer att använda den är nästa helg, då jag sätter mig på ett flyg till Hemavan för äventyr på berget med Systrar i Bergen. Just den resan blev också en spark därbak till att ta tag i beställningen av ett par nya terrängskor. Jag har hört att just Salomon Speedcross ska vara grymma, och då mina gamla Icebugs skaver på ena fotknölen så kostade jag på mig, helt enkelt. Känner mig löjligt lycklig! När jag sprang trail i Åre fick jag köra med mina vandringsskor från Salomon. Jag älskar att gå i dem, inte minst för att det är gore-tex så att jag håller mig torr, men löpning är de verkligen inte gjorda för.

Löpar/träningsglasögon är något jag länge dragit mig för att köpa – jag tycker helt enkelt att de är väldigt fula – och jag har tyckt att mina vanliga Ray-bans har funkat – men det har varit hög tid för sådana länge. Dessa från Bliz var väldigt nedsatta i pris så det får funka.

Tre härliga nytillskott till tränings- och reseutrustningen med andra ord. Jag ser fram emot att få användning för dem för första gången – även om inte räknar med att solglasögonen blir använda. Hoppas går ju – tänk om det kunde få bli klarväder så att jag verkligen får uppleva fjällvidderna ordentligt!

Något annat som borde förberedas mer är bebisen, som ju ska lämnas hemma. Hon ammar på tok för mycket, men samtidigt så tänker jag att det där löser sig… Numera är hon faktiskt ganska glad i mat. Upplägget med frukost-amning, mellis-amning, lunch (0,5 burk), mellis-amning, gröt (1 portion), kvälls-amning (och tyvärr natt-amning) bör kanske bytas mot lite mer frukost och kvällsmat före kvällsgröt. Välling? Nej, allt sånt – inklusive ersättning – vägrar hon fortfarande. Jag hoppas att det ändrar sig naturligt när jag är borta. Hon kommer ju få i sig mat – men det vore förstås smidigare med lite ersättning/välling och inte bara fast föda som kräver upprätt läge i matstol…

 1. Shit vad modig du är som drar iväg! Jag vågar inte ens lämna ett par timmar… Men så verkar ju Meja vara den perfekta bebisen. Ingen seperationsfas? Jag lääängtar tills den är över.
  Själv köpte jag några nya yoga shorts som jag ska ha i Thailand när jag yogar varje dag hehe. Vi får väl se!
  Hörs nästa vecka! Kram

  1. Alla bebisar är ju de perfekta, förstås :). Lugn och oftast nöjd är hon visserligen, så hon är inte så tålamodsprövande – förutom för tillfället på nätterna då. Hon tar varken flaska, napp eller något så det är så svårt att ha annat att ta till än bröstet. Men hon behöver ju inte mat, egentligen?! tänker jag. Well well.
   Jo, hon har separationsfas – är klart missnöjd om jag försvinner ur synhåll, och det är nog också det som spökar om nätterna nu. Det gick mycket bättre före sommaren – nu ger hon sig sällan förrän hon ligger nära mig. Det får hon såklart göra då. (Men sömnen alltså. Zzzzznark!)
   Men, det kommer ju inte gå någon nöjd på henne när jag är borta. Tvärtom tänker jag att det blir väldigt bra för oss alla att Henke får ha huvudansvaret ett par dagar. Sen har jag gjort så med både Stella och Max – lämnat dem några dagar vid ungefär den åldern. Det har gått jättebra. Är jobbigast för en själv. Visst oroar jag mig lite (och ser inte fram emot att sitta själv på en toa någonstans och pumpa…) – men det kommer gå bra. Så då är det lika bra att släppa det och bara njuta läget – så det kommer jag göra! 🙂

   Heja yoga! Klart du kommer yoga varje dag! 🙂

 2. Jag tänker också att det löser sig? Pga det gör alltid det på något sätt och svårt med alternativ när du inte är där. Båda mina har också vägrat allt tills jag helt sonika slutade amma rakt av. Då minsann var det som att de aldrig vägrat innan.

  Terrängskorna ser ju helt magiska ut, jag spanar lite på såna jag med eftersom jag tydligen tycker om att vara ute i naturen (WHO KNEW!?). Men så dras jag med en konstig åkomma från i början av sommaren i foten, så några springsträckor är det inte tal om. Även om jag drömmer.

  Ps – Uppe i norra Jämtland var det idag så varmt att jag fick bilder på karln som solade naken. LIte TMI där, men ja – håller tummar för fint väder!

  1. Ja men det är ju lite så det kan bli (som i oftast blir). Och sen äter hon ju annat så hon kommer inte gå hungrig. Det löser sig.

   Men typiskt dig att vara natur-människa. Mer fjäll åt dig också! Börja med ett par bra gå-skor 😉 Jag älskar mina!

   Tack för tummar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
mindstory meditation i Stockholm boutiquestudio studio
Mindstory – en ny studio med meditation i Stockholm