Jag köpte aldrig någon amningskudde sist. Var nog lite rädd för att köpa onödiga grejer, som skulle kännas så mycket desperat förstagångsmamma.

Men jag ångrar verkligen att jag inte gjorde det. Det var enbart dumsnålt, jag hade helt klart använt den massor.

I början för de där maratonamningarna i soffan som gav nackont. Senare för ren bekvämlighet vid amning hemma. Ännu senare som sittstöd för instabil sittande bebis – perfekt att slippa bulla upp med bökigare kuddar.
Sen är den faktiskt användbar även i sista delen av graviditeten – då en skön sovställning den tiden är på sidan med benet på just en stabil kudde som man kan krama mot.

Sen fick jag ytterligare ett tips när jag var på massage för ett par veckor sedan – för då berättade massören att en höggravid kvinna innan haft med sig en amningskudde och legat på. Så hon låg på mage.

Av alla dessa anledningar köpte jag på mig en kudde idag, och testade nu först på massagen. Det var ju UR-bra! Nu är jag inte superstor med mina 24 veckor, men en rejäl kula har jag såklart – och jag låg hur bra som helst på mage. Noll obehagligt tryck. Så det funkar nog ett tag till.
Tips tips!
Massören som dessutom jobbar ibland på ett ställe som är specialiserade på gravidmassage blev nästan lyrisk och skulle hem och tipsa sina kollegor.

En sån här vit med vita medaljonger från Rätt Start, babyproffsen, 399:- fick det bli. Betyg vid massage – väl godkänd! Hade tjocka delen mot höften och den smalare under bysten. Perfekt avlastat.