För mitt minne. Stella, 2 år och 3 månader:

Favoritfärg: Grön och blå. Hon vill alltid ha sin gröna fleecjacka, blir sååå sur om vi tar fram hennes lila. När det ska ätas är hon snabb att springa och ta fram en grön eller blå tallrik/skål/glas.
Favoritsång: Gått från ”hjulen på bussen” till ”ja må han leva” – eller ”viss san leva” som Stella säger. Om hon har svårt att somna och stökar så kan hon vilja att man ska sjunga den som godnattvisa.
Favoritmat: Köttbullar. Varenda dag frågar vi Stella vad hon ätit på dagis. Varje dag har hon ätit köttbullar med makalona, eller köttbullar med tås. Oavsett om det serverats soppa eller ris eller vad som… 🙂
Favoritsak: Det varierar verkligen, går i vågor. Förutom snuttisen som är konstant. Just nu är det en mjukiskatt som hon döpt till Klas som hon släpar med sig överallt och gärna sover med. Ikväll i sällskap med en liten hård bil också.
Favorittemperatur på mat/välling: Kallt. Vällingen ska inte värmas utan drickas kall. Är maten minsta varm vägrar hon äta tills det blir lite kallare. Får hon korv med bröd äter hon upp hela brödet innan hon tar i korven, för den är ju så vaaaarm. Oavsett om den är ljummen eller inte…
Favoritbok: Varierar, men just nu Totte bakar. Varit sedan vi gjorde muffins för typ två veckor sedan. Och med favorit menar jag att den ska läsas varje kväll. Varje. I två veckor…