“Flest saker n\u00e4r man d\u00f6r vinner”

Det gamla talesättet eller vad det nu är.
Fy vad hemskt.

Just nu, när vi (min familj alltså) är i en tid av konsumtion som aldrig förr, så är det med ett rejält styng av ångest ibland. Jag gillar fina saker, jag tycker att lyxkant på tillvaron är roligt. Men det är inte så mycket fokus i mitt liv som det kan låta som just nu. Det är såklart omständigheterna med ett nytt boende och ny bebis som påverkar detta. Så just nu njuter jag av att vi har en avsatt budget för att köpa lite nya grejer och bo in oss ordentligt hemma. För roligt som attan är det ju oavsett!

Men skulle jag ha någon inställning liknande rubriken hade det snarare varit “flest upplevelser när man dör vinner”, eller “flest lyckliga tankar när man dör vinner”. Och den mesta utsvävningen jag har, eller prioriterar, är egentligen resor. Jag lägger hellre pengar på en resa än på en sak, hundra gånger av hundra. Ofta mäter jag priser i resor, typ som den där lampan för 12000 – då kan jag tänka “det är ju två flygbiljetter till New York tur och retur ju”. Och alltså lätt hellre köpa flygresan. Eller någon annan upplevelse (med min famlj eller vänner), som blir en skatt att spara i minnet, i hjärtat.

Så apropå det så ska jag surfa något helt annat än inredning ikväll. Jag ska surfa lite på en målbild… något jag hoppas blir verklighet. Vi får väl se.

Följ mig!

Mer läsning...
stockholm vinter
Ju mindre jag skriver