H önskade sig ”någon mustig pastarätt” idag, gärna med svamp, så det fick det bli. Och hur gott som helst blev det! Såhär därför kommer här vår variant på Pasta med kantareller och oxfilé, som jag verkligen kan rekommendera. Tyvärr hann jag inte fånga den på bild, synd för det såg verkligen aptitligt ut.
Ingredienser
Färsk pasta (vi körde tunn spaghetti, Tagliolini)
200 gram oxfilé
kantareller, rätt mycket. 200 g stod det i receptet, vi hade nog mer, och gul trumpetsvamp blev det.
purjolök, typ en halv
4 dl grädde (matlagnings-. Säkert godast med riktig dock… men sånt undviker jag)
6 msk matlagningsvin, rött
salt
peppar
färsk basilika
en god parmesanost
200 gram oxfilé
kantareller, rätt mycket. 200 g stod det i receptet, vi hade nog mer, och gul trumpetsvamp blev det.
purjolök, typ en halv
4 dl grädde (matlagnings-. Säkert godast med riktig dock… men sånt undviker jag)
6 msk matlagningsvin, rött
salt
peppar
färsk basilika
en god parmesanost
Tillagning
- Putsa och skär oxfilén i strimlor.
- Förväll svampen.
- Stek oxfilén i smör/olivolja. Salta och peppra.
- Lägg i fint strimlad purjolök i pannan och fräs den mjuk.
- Tillsätt kantarellerna (jag gjorde det från slutet på steg 2).
- Häll på vinet och grädden. Koka ett par minuter tills såsen tjocknat.
- Red av såsen med maizena. Låt såsen puttra ytterligare några minuter.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Garnera med färska basilikablad och riv rikligt med parmesan över
Servera med ett kraftigt rött vin till.
Eller om du råkar vara gravid och inte får njuta av ljuvlig pastan med ett passande glas rött – något annat. Suck. 😉