Med rätt inställning, så! 🙂

Jodå, planen föll rätt väl ut ändå. Lyckades med inköp med hyfsat humör från alla inblandade familjemedlemmar.

Så nu är liggdelen inhandlad, SÅ skönt! Men uj vad liten den är! Jag visste att den var liten, men ändå. Jätteliten. Jag vill dock minnas med buggan (Cameleon) att vi tyckte att den var så stor och att alla andras liggdelar såg så mycket mysigare ut för bebisarna… Och nu är det ju just första 2, max 3 månaderna som åkpåse ska få plats.

Det fick bli en 7 AM Enfant åkpåse, modellen B212 evolution som kan växa med barnet, mer långsiktigt köp. Och varmt rekommenderad av Therese. Den är väldigt lyxig, det kan jag inte säga annat… men men, det sparade vi in på babyskyddet ;-). Det blev en gråmetallic variant, jättefin.

Tyvärr var både babyskyddsadaptrar och åkbräda slut, men det känns inte lika akut och jag ska nog hinna åka dit igen. Det är bara skönt att ha det nödvändiga på plats nu, så slipper jag känna stress över det. För faktiskt, det ÄR lite legitimt att vara i v. 34 och verkligen vilja ha grundläggande grejer på plats!

  1. Härom månaden var vi i en barnvagnsaffär och ett par var där för att hämta ut sin UJ Swift, mannen frågar försäljaren hur länge de kunde använda liggdelen.
    Och jo, vanligast är nog mellan 9 månader och 1år svarade hon.
    Jag hade god lust att gå fram och stoppa i min mini-1åring för att de skulle få en verklighetscheck!

    Och ja, den är verkligen mini, men ni har ju en bra lösning på gång!

    1. Haha. Knappast!!
      Till mig sa de snarare när jag funderade lite kring hur länge åkpåse får plats att ”du ska INTE köpa storlek på åkpåse efter vad som ligger bra i liggdelen, det är ju bara typ 4 månader”. Så hon tog i åt andra hållet… (men kanske hade vinterårstid i åtanke också)
      Och herregud, barn i liggdel till 9 månader överhuvudtaget..?! De sitter ju från halvåret, och de flesta jag känner byter till sittdel då någon gång..

      Även om det inte blir några små barn i den här familjen så lär det nog funka i 4-5 mån, och sen får det bli mjuklift i Bee’n kan jag tro – vi får se, det löser sig 🙂

    1. En rapport lär komma. 🙂
      Jag tänkte nästan ”ska den få plats där alls?!” men sen såg jag ner på min mage och tänkte att den ju får plats där så nog sjutton ska den få plats i vagnen också..

      Älskar UJ swiften, grym vagn!

  2. Pingback: Varm åkpåse «
  3. Åh måste få fråga dig, jag är i valet och kvalet vilken av 7 a.m´s två modeller jag ska välja till kommande bebis i vinter och såg att du också valde mellan dessa två. Är det någon klar fördel med den modellen du har jämfört med Igloon? Hur länge tror du barnet får plats i Igloon? Den är väl lite mindre (stl L) än den Evolution…men å andra sidan så vet jag inte om de sitter i åkpåse när de är över 3 år, för det står ju att igloon är till ca 3 år. Det jag funderar på är om det blir FÖR svettigt och varmt med fleece i hela åkpåsen som det är i Evolution? Bor i Halmstad så vi har väl ungefär samma klimat här som ni, hehe =) ingen vargavinter men riktigt kallt och blåsigt kan det ju bli.

    Supertacksam för svar!! =)

    1. Hej, kul att du hittat hit, ursäkta sent svar – har varit lite fullt upp här hemma med extremt lite datortid, då mannen varit bortrest.

      Det jag valde på var att denna kan växa med. Den är ju ändå rätt dyr och då är det ju bra om man kan ha den så länge som möjligt. Den är iallafall hur mysig och ombonad som helst!
      Har ingen koll på hur stor den är jämfört med igloon.

      Hm, näe, man har kanske inte treåring i åkpåse så ofta, men har man en 2½-åring i vagn så har man de absolut i åkpåse under kallaste perioden skulle jag säga.

      I vintras när i hade mini-bebis-Max i åkpåsen så hade jag enbart innekläder på honom i den. Den var såååå varm, och blev ju också tajt just i liggdelen. Så den är säkert supervarm även i en sittvagn, men sittvagnen är ju mer öppen så det tror jag är bra under kallaste vintern. Både på snöställen och i blåshål som Halmstad. 🙂

      Vet inte om du blev något klokare, men lycka till!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *