Bebisfix efter Stellas personlighet…

Jag har märkt att jag (ja det är mest jag…) planerar inför bebisankomst väldigt mycket baserat på Stellas personlighet som bebis. Jag försöker liksom ”säkra upp” på de ställen där det hade behövts för Stella. Lustigt. Personligheten hos den här bebisen kan ju vara HELT annorlunda. Troligen kommer den vara det också. 😉

Några saker på ToDo-listan;
Låna innevagn – Med Stellas sovpersonlighet (=behövde hjälp första 3-4 månaderna) i åtanke så ser vi nu till att det finns en vagn att sova i inne från början. Som vi vagnade över dessa trösklar först tiden med Stella… (vilket gick ok med tanke på att det var sommar och därmed vagn med torra hjul och luftig bäddning) Betydligt mer effektivt än vagga (som bebisen ändå ska ha såklart) och gungfötter på spjälis. Vi får låna av kussarna, snällt! 
Bärsele – Det var det som gällde många gånger för oss. Vi har en babybjörn, men nu har jag också fått låna en mer ergonomisk variant (Ergo) av min snälla kusin, det blir toppen, så jag kan bära lite längre stunder i taget om det behövs!
Babysitter – Det lånade vi sist, men den var aldrig poppis. Den hade liksom lite för lite scwung. Den här gången ska jag ha en riktig schwungvariant från Babybjörn, fatta vad mycket värt om bebisen trivs i den! Och kanske tom kan somna i den, underbara tanke. Billiga finns på Blocket, för nya kostar typ 1300 och det är lite väl. Jag har en på g men det är ingen brådis.
Babyskydd på vagn – Att kunna sätta babyskyddet (dvs bilstolen) på vagnen saknade jag massor sist. Har köpt adaptrar till Bee’n och ska bara komplettera med det till Swiften också så är vi förberedda.
Babyskyddet i framsätet – Att åka med ett skrikande barn bak var fruktansvärt tyckte jag. Så vi flyttade fram stolen (=basen) under en period. Den här gången struntar vi i basen, det känns smidigt om vi kan flytta stolen mellan baksäte och framsäte beroende på bebisstatus och resetyp, likväl som jag förstått att MaxiCosi-n är enkel att fästa med bara bälte. Ur med airbagen och inget snack om saken liksom!

Mer funderingar kommer säkert… 🙂

  1. Jag har nog också utgått från Nico som bebis, han sov hela nätter själv nästan från start. Det är nog större chans att få ett barn till som INTE gör det… Vagga eller såna där gungfötter kanske vore nåt att ha i beredskap, vet du var man kan hitta det hyffsat billigt?
    Vi har en babybjörn balance air, de är superbra och enklare att tvätta sitsen än på de vanliga, bra att låta barnet lufta i med! Så hittar du en sån på Blocket är det mitt hetaste tips!!
    Bärsjal har jag också tänkt skaffa, verkar den du har vara lätt att ta på och av, vet du i så fall var man kan hitta en sån?
    Så bra att läsa dina inlägg om vad ni saknar och har, det får mig att komma på mer grejjer som jag totalt glömt!

    1. Ja, de där sovbarnen är ju ganska sällsynta. Stella sov många timmar i sträck och det var inga större problem – men somna om var lite bökigt, och jag pallade inte att sova med henne fastklistrad vid tutten heller. Så vi försökte undvika samsovning hyfsat, för att kunna sova bättre.
      Vi fick gungfötterna med när vi köpte sängen så jag vet inte (de är rätt dyra på barnaffärer, typ 300 minst.. alltså dyra för en så ”löjlig” grej). Men jag hörde någon som sa att det finns på IKEA nu, vet inte om det stämmer.

      Ja det är just en BB balance jag jagar, finns rätt många så det ska nog vara lugnt. Lite lustigt för jag har frågat runt bland vänner och många har sagt att deras (av annat märke) var dålig och att det verkligen skulle vara värt varenda krona med en riktigt bra nästa gång. ”Air”, lägger på minnet! 🙂

      Ergon är lätt att ta av och på. Finns även kopior. Bärsjalen jag har är lite knepigare, moby wrap, såå mycket tyg! Men det går med lite knix. Kolla in hos Sofi, http://www.sofis.se, hon är bärsjalsdrottningen, och har nog provat alla!

  2. Jajamen, MaxiCosin är superenkel att spänna fast, vi kände att det hade varit rätt onödigt med bas faktiskt. Och vad roligt det är att följa dina förberedelser! Åh vad kul det blir att se vem det är som kikar ut så småningom.

    Jag jobbar hela helgen så det ser lite mörkt ut med fika på söndag. Och Alfred ligger här med 39 grader i temp så jag känner att hela helgen blir skev överlag. Skit också.

    Stor fredagskram!

    1. Bra att höra fler som säger samma sak. Den är ju himla dyr också så tar emot lite om det inte känns helt värt det.

      Haha, vad kul att du tycker det. Det ÄR ju roligt med sån här förberedelse också… 🙂

  3. Vi funderar mycket på vagn så svårt! Blir inte klokare det är alltid nåt som är fel och min man är så lång… ska ni köpa syskonvagn? Visst är September bra 🙂 Hoppas ni får en mysig fredag. kram

    1. Ja det är såååå svårt. Vi har valt bort syskonvagn, men jag vet inte.. kanske kommer vi sakna det men då får vi väl köpa en.

      Har just tagit bort Mountain Buggy swift-en och Stella har fått börja åka Bee istället. Gillar den inte alls i jämförelse… Saknar redan UJ’n. Men den får bebisen. Jag hoppas Stella ska klara sig med åkbräda de gånger någon är själv med båda. Men lite skeptisk är jag. Dock så har vi typ 40 meter till dagis så hon har aldrig vagn dit nu heller, så vagntillfällena skulle bli så få..

      Ha en mysig fredag ni med. 🙂
      Kram

  4. elektrisk babygunga säger jag bara vi hade en från fisher price(aquarium någonting) och den räddade såååå många middagar. Ganska stor och tar mycket plats men det är ju bara att sälja den efter de månaderna man använde den(såldes på mindre än en dag på blocket) fast som sagt man vet ju aldrig vad för ”sorts” barn man får. Den har funkat sååå bra på Viggo men jag är tveksam om Engla hade gillat den(vi hade den inte till Engla)

    1. Bra tips, jag får komma ihåg det ifall det skulle behövas!

      Jag tänker på det där SATC-avsnittet när Miranda blir helt galen på skrik och någon säger ”Men VA du måste ju ha en sån elektronisk sitter som vaggar automatiskt!! Det vet alla mammor, det är räddningen” och så skaffar hon in och han blir helt tyst och bara somnar ungen. Priceless. 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *