Anna Wahlgren i media i ovanlig tappning

När Anna Wahlgren figurerar i media brukar det vara negativa tongångar. Någon vill göra ett scoop och prata om den hemska barnmisshandeln hon bedriver. Typ. Oftast utan att ha en aning om att metoden verkligen bygger på att svara på barnets skrik/protester. Och oftast, givetvis, utan intresse av att ta reda på det. Vart ligger scoopet i det, liksom?!

Men häromdagen dök en artikel som haden en helt annan infallsvinkel upp i Metro. En reporter var med i Gastsjön (där Anna bor) för att se hur det gick till när 4 bebisar sömnkurades. En artikel utan direkta ställningstaganden, utan hyfsat objektiv till sin natur. Så glädjande!

Igår kom uppföljaren till artikeln, och det berättades då om hur det gått för familjerna efter avslutad kur i Gastsjön. ”Givetvis” bra – med mer eller mindre jobb från föräldrarna på hemmaplan.

Jag är så säker på att barn behöver och vill sova. Men att vissa behöver hjälp till det. Och vissa mer än andra.
Det är verkligen något jag ska ha i åtanke även nu med nästa bebis. Livet som förälder blir så mycket roligare om man är utvilad. Det är värt att kämpa för. Hur jobbigt det än kan vara under tiden.