Jag kan inte det här med napp. Stella har aldrig haft någon. Men Max har verkat lite snuttig av sig, så jag köpte hem några. Nu vet jag att man ska vänta – vad är det, ett par veckor? – innan man ger napp för att vara säker på att amningstekniken sitter, men det kändes som läge att testa idag. Vilken succé. Han gillade den verkligen, och såg verkligen ut att njuta. Och amningen verkar redan sitta, så då är det väl inget problem?

Jag har lite delade känslor kring det här med napp. Det verkar ju enormt bekvämt rent allmänt och skönt att ha något att kunna ta till, både vid sovning och annars. Men sen när 3-åringarna toktjatar verkar det så himla jobbigt, och skulle jag få välja skulle jag gärna absolut bara ha den till runt året, och enbart när barnet ska somna och inte när den redan sover. Fast… jag kan tänka mig att bekvämligheten vinner och att det därför oftast blir längre och oftare.

Vi får väl se om Max blir ett nappbarn, just nu känns det som att jag gärna skulle se att han blev det!

  1. Alla barn är ju olika. Jag gillar egentligen inte napp alls, men A vill gärna ha den till att somna och det tycker jag är okej. Längre sträckor i bilen och om hon verkligen är ledsen.
    Har funderingar på att ta bort den snart, men måste nog ringa runt till grannarna då om jag ska kunna förklara den ljudvolymen…..

  2. Jag försökte ju få Minna att ta nappen men hon vägrade, hmm.. det gick bra om jag höll in den om hon var jätteledsen när hon var pytte.

    Min plan var i sådana fall att vänja av redan vid halvåret typ för då är det värsta sugbehovet över och det går över i mer vana. Och jag tror det är grymt mycket lättare att vänja av en halvårsbäbis en en 2-3 åring som inte vill 😀

  3. Jag tror inte alls att det är fel med napp och det stör inte amningen såtillvida man inte ger napp istället för tutte när barnet är snuttigt alltför ofta. vi ger ju napp till alla bebisar på neo, har aldrig hört något om problem med amning pga detta. Jag försökte med napp till Alfred men han var inte intresserad, det tyckte jag var synd många gånger. Och jag håller med, helst inte treåringar med napp i munnen på dagis och så. Kram!

  4. Vår Max fick napp när han var 1 vecka och den satt som en smäck 🙂 Jag var oxå fundersam om hur det skulle påverka amningen men min underbara BVC-sköterska sa att om han har fått grepp och man kan se vid tinningen att det ”rör” sig när han äter så är det inget problem.
    fortsätt och njut av er söta kille!

  5. måns och ellen har båda haft napp fram till 9/10 månaders ålder, då har vi tagit bort den och de har bara haft snutte vid läggning, det tog 2 läggningar sen var den glömd, inga problem (som när man kurar – attityd och konsekvens). frida har napp nu (har haft från början)och spottar oftast ut den när hon somnat. så söt han är lille max 🙂 kram

  6. Jag är stor ”napp förespråkare” och enligt neo så är nappen en enorm trygghet för de små. Tänk vad bra vid många olika tillfällen!! Tror på att börja så snart amningen funkar, annars tror jag att det är svårt att de tar nappen över huvudtaget. Nappen är helt klart bra i många avseenden och har man en bra linje i användandet så tror jag inte att det blir några problem i nyttjandet och att senare vänja av.

    Hoppas ni mår bra hela familjen och att ni får mysiga dagar i Borlänge! Hörs!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *