IgĂ„r blev Max en vecka, hipp hipp hurra! 🙂

En vecka som förflutit enormt lugnt, lugnare Àn jag kunde förestÀlla mig. Visst sover bebisar enormt mycket i början, men det hÀr lugnet kan jag lova att inte fanns med Stella ens frÄn början. DÄ var det vakna och högljutt informera om att mat behövdes NU som gÀllde.

Max sover. Och sover. Och sover lite till. Sen helt plötsligt sĂ„ ligger han dĂ€r och Ă€r vaken – utan att ha sagt ett pip. Möjligen ett litet mini-pip för att berĂ€tta att han Ă€r hungrig. Men inte direkt han vaknar, utan det kan vara efter en liten stund. LikasĂ„ kan vi ibland titta ner i sittern dĂ€r han suttit vaken och nöjd hur lĂ€nge som helst, och konstatera att han somnat. Helt sjĂ€lv. Det Ă€r ocksĂ„ nĂ„got som Ă€r helt nytt för oss – en bebis som somnar helt sjĂ€lv! Utan vaggning, nĂ€rhet eller tutte. Otroligt.

Hittills verkar hans personlighet vara som i magen – av det lugnare, tĂ„lmodigare slaget. Han Ă€r sĂ„ enormt nöjd!

NĂ€tterna flyter bra. Om han fĂ„r en sista vaken period pĂ„ 2-3 timmar sĂ„ sover han sedan bra och Ă€ter bara lite snabbt ett par gĂ„nger. DĂ€remot har sista vakenperioden varit sent – precis som i magen dĂ„ han brukade vakna vid 23-snĂ„ret. SĂ„ mellan 21-00 eller som igĂ„r 22-01 har han varit vaken, sĂ„ det Ă€r ju lite sent… och dĂ„ har vi Ă€ndĂ„ hjĂ€lpt till lite att fĂ„ honom att vakna. SĂ„ Ă€ven om det kan Ă€ndras hur snabbt som helst sĂ„ kĂ€nns det som att vi ska försöka vĂ€cka honom lite nĂ„got tidigare pĂ„ kvĂ€llen sĂ„ vi kan somna i mer lagom tid.

Totalt Ă€r han nog vaken 5-6 timmar pĂ„ ett dygn. Tröttmössa. 🙂

Som sagt, en lugn första vecka och eftersom det kan Àndra sig pÄ en sekund sÄ njuter vi en lugn och harmonisk tillvaro sÄ lÀnge den varar. VÀrldens gosigaste en-veckas-bebis, det Àr vÄr Àlskade Max det!