Idag är ingen vanlig dag, för idag är Max halvårsdag! Hipp hipp hurra!
På det halvåret har han gått från ett nöjt litet spädbarn till en genomglad liten bebis med det kluckande skrattet på lut konstant. Det går inte att inte låta sig charmas av honom!

Uppmätt vikt efter tre dagar utan nummer två, och nyäten. Inte ett upplägg jag brukar praktisera. 😉

Förra veckans halvårskontroll på BVC visade på en matchvikt på 8,8 kg och 72 cm.

Senaste månaden är den största grejen att Max numera sitter helt själv.
Han har börjat med smakportioner, och äter sedan en vecka en full portion – eller 1½ – gröt på kvällen.
Numera sover han hela nätter, 12 timmar. Det var bara en vecka sedan vi mini-kurade honom, så det är svårt att säga hur det kommer vara – men tydligt är att han är helt van att inte äta alls förrän tidigast 07 nu. Han har sovit hela natten utan ett knyst några gånger och velat få napp någon gång på tidig morgon (runt 5) ett par nätter.
Vanlig mat går det sisådär med. Han började bra, men när han började äta gröt så slöade jag till på vanlig mat och när jag väl testat igen har det varit till grimaser. Får bli nu när vi blir lediga!

Rullningarna har utökats till att lite då och då även gå från mage till rygg, och detta innebär att man ofta hittar honom en bit ifrån det ställe där han lades ner – han har helt enkelt rullat mage-rygg-mage för att nå en ny position. Fast mage är fortfarande stora favoriten, han kan ligga och pilla på saker i evigheter!
Finmotoriken utvecklas och med den nyfikenheten – undersöka leksaker noggrannt med händer och mun roar länge.

Världens sötaste är han såklart! Redan halvåret, tiden går så fort… Vad är poängen med att de ska vara bebisar i några månader och tonåringar i sex år egentligen?!